Preţul final al energiei electrice pentru populaţie nu va creşte de la 1 iulie, deşi tarifele de distribuţie vor fi majorate cu 2,21%, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), remis, ieri, AGERPRES.
Astfel, comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa din 24 iunie 2019, ordinele privind ajustarea tarifelor specifice pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice prestat de operatorii de distribuţie concesionari.
Această ajustare a fost aprobată ca urmare a rezultatului analizei datelor transmise de operatorii de distribuţie concesionari şi a calculelor veniturilor reglementate ale acestora, în conformitate cu prevederile metodologiilor de calcul aplicabile.
Astfel, deşi tarifele de distribuţie pentru consumatorii alimentaţi la joasă tensiune vor fi ajustate cu 2,21% şi vor avea un impact pozitiv pentru siguranţa şi buna funcţionare a sistemelor de distribuţie, modificarea acestora nu va conduce la creşteri ale preţului final plătit de clienţii casnici pentru care furnizarea energiei electrice este asigurată în regim reglementat, spun oficialii ANRE.