Petre Apostol

După ce în sezonul trecut a câştigat medaliile de argint la juniori II, aceeaşi generaţie a secţiei de handbal de la CSM Ploieşti a reuşit, joi, să-şi asigure prezenţa între cele mai bune opt echipe ale ţării şi la un nivel mai sus de vârstă – juniori I. Elevii antrenorului Silviu Stănescu au evoluat pe terenul formaţiei AHC Dobrogea Sud Constanţa, într-un meci contând pentru etapa a opta din Grupa „Valoare” 1.
Dacă, în faza anterioară a campionatului, la Constanţa, echipa ploieşteană a pierdut la limită, reprezentând, de altfel, singura înfrângere din actualul sezon, de data aceasta CSM Ploieşti s-a impus destul de clar, desprinzându-se decisiv în partea secundă a meciului.
Ploieştenii au avut iniţiativa încă din prima jumătate a partidei, menţinând un avantaj de două-trei goluri, la pauză conducând cu scorul de 19-16. La reluarea jocului, CSM Ploieşti şi-a păstrat ecartul până spre mijlocul reprizei, când şi-a dublat avantajul, scor 29-23 (min. 47), un avans care a tot crescut până la final, elevii antrenorului Silviu Stănescu 9-bimpunându-se cu scorul de 42-31.
Pentru CSM Ploieşti au evoluat următorii jucători: Al. Ispas, Ad. Tănăsescu – A. Stănescu (10 goluri), G. Paraschiv (8), R. Floarea (5), N. Nicolae (4), A. Pop (3), I. Mereu (3), P. Bucur (3), C. Albu (2), D. Rudai (2), V. Bucuroiu (1), R. Pantazi (1), V. Alici şi A. Militaru.
Prin acest succes, al şaselea din cele opt partide disputate în grupă, echipa ploieşteană a rămas pe primul loc al clasamentului Grupei „Valoare” 1, cu toate că şi principalele sale urmăritoare au bifat victorii în etapa de joi, LPS Suceava câştigând, pe teren propriu, cu LPS Roman, scor 38-24 (16-12), iar CSM Bacău – în deplasare, cu LPS Brăila, scor 39-29 (20-14).
Însă, cu două etape înainte de sfârşitul acestei faze secunde a campionatului, ploieştenii şi-au asigurat prezenţa la turneul final, la care se califică primele două clasate din cele trei grupe şi cele mai bune două formaţii de pe locul al treilea. Faptul că nu mai poate pierde prezenţa la turneul final este cât se poate de bun pentru echipa ploieşteană, doarece o aşteaptă confruntările directe chiar cu principalele contracandidate la prima poziţie.
Astfel, mâine, de la ora 14:00, în penultima etapă, CSM Ploieşti se va confrunta, în Sala Sporturilor „Olimpia”, cu fosta ocupantă a primei poziţii, LPS Suceava. Apoi, în ultima etapă, programată pe 21 aprilie, ploieştenii vor evolua pe terenul formaţiei CSM Bacău. LPS Suceava şi CSM Bacău ocupă locurile 2 şi 3, bifând fiecare câte şase victorii, o remiză şi o înfrângere. În meciurile din tur, echipa ploieşteană a încheiat la egalitate cu ambele formaţii.
La turneul final şi-au mai asigurat, deja, prezenţa încă trei echipe, anume primele două clasate din Grupa 3, CSŞ Sighişoara şi AHC Potaissa Turda, şi formaţia de pe locul întâi din Grupa 2 – CSM Bucureşti.

CSO Mizil, aproape de prezenţa între primele opt echipe ale ţării la juniori III

O altă echipă prahoveană are şanse mari să-şi asigure prezenţa la turneul final în campionatele de handbal, anume CSO Mizil, în competiţia juniorilor III. Jucătorii pregătiţi de Ionuț Tița și Marian Moise s-au impus în etapa a opta din Grupa „Valoare” 2, disputată joi, pe terenul celeilalte formaţii prahovene din grupă, CS Brazi, scor 46-36 (25-21).
Astfel, CSO Mizil a ajuns la un bilanţ de cinci victorii şi o remiză în cele opt meciuri disputate în această fază secundă a campionatului, ocupând locul al doilea în clasament. Iar mâine, de la ora 18:00, va primi vizita, în Sala Sporturilor din Mizil, a primei clasate, CSM Bucureşti, formaţie care, cu şapte victorii şi o remiză, şi-a asigurat, deja, calificarea la turneul final.
La turneul final se califică primele două clasate din cele patru grupe „Valoare”, iar echipa din Mizil este urmată, îndeaproape, de CSŞ 2 Bucureşti, care are un bilanţ de patru victorii, o remiză şi trei înfrângeri. În etapa de mâine, echipa bucureşteană are programat un meci cu CSŞ Corabia, pe teren propriu. De altfel, cu CSŞ Corabia va evolua şi formaţia din Mizil, în ultima rundă, în deplasare, însă, pe 21 aprilie.
În privinţa echipei CS Brazi, aceasta ocupă ultima poziţie a ierarhiei, având o singură victorie şi o remiză în cele opt meciuri disputate, ieşind din calculele pentru prezenţa la turneul final. În etapa de mâine, CS Brazi va evolua pe teren propriu, de la ora 13:00, cu CSŞ Târgovişte, penultima clasată.