Petre Apostol

După ce a avut pauză în etapa disputată săptămâna trecută în Seria C a Diviziei A la handbal feminin, HC Activ CSO Plopeni va evolua, mâine, în cadrul rundei cu numărul 26 din 28 programate, pe terenul ultimei clasate, LPS Târgu Jiu.
Elevele antrenorilor Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu sunt aproape calificate la turneul semifinal, însă nu trebuie să comită erori în ultimele trei etape ale seriei. În momentul de faţă, însă, echipa prahoveană a coborât pe locul al patrulea al ierarhiei, la două puncte în urma formaţiei Naţional Râmnicu Vâlcea (care, însă, nu contează în stabilirea clasamentului pentru calificarea la turneul semifinal, reprezentând echipa Centrului Naţional de Excelenţă) şi la un punct de FC Argeş, grupări care au un meci în plus disputat faţă de HC Activ.
În meciul din Gorj, echipa prahoveană porneşte ca mare favorită, mai ales că în precedentele trei partide directe din acest sezon aceasta s-a impus clar, scor 31-9, respectiv 41-21, pe teren propriu, şi cu scorul de 32-23 – în deplasare. În plus, cele două echipe sunt despărţite de un ecart de 41 de puncte în clasament în favoarea celor de la HC Activ CSO Plopeni, LPS Târgu Jiu bifând o singură victorie în cele 22 de partide disputate până acum.
Partida dintre LPS Târgu Jiu şi HC Activ CSO Plopeni urmează să înceapă de la ora 14:00, iar în cadrul etapei de mâine mai sunt programate meciurile CSU Târgovişte – FC Argeş (ora 10:00, arbitrat de prahovenii Claudiu Ghesoiu şi Evelin Tănăsescu) şi ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub – CS Dacia Mioveni 2012 (ora 15:00).