• 200 de studii recente, realizate în 17 țări, au ajuns la o concluzie comună: ”Consumul de fructe și legume reduce la jumătate riscul îmbolnăvirii de cancer!” Totodată, cercetările respective mai scot în evidență o concluzie semnificativă: și după îmbolnăvire, consumul de fructe și legume este benefic deoarece poate să împiedice evoluția dramaticei boli. Studiile respective precizează că fructele hrănesc organismul la nivelul sistemului nervos, iar legumele hrănesc sistemul osos și pe cel muscular. De asemenea, leguminoase precum lintea, fasolea, soia sunt deosebit de valoroase în hrana cotidiană prin aportul lor mare de fier, fibre și proteine, potrivit Click.
  • Fractura de coloană cervicală este adesea consecinţa unei traume fizice puternice, cum ar fi cea cauzată de un accident rutier, de o cădere în gol sau de o lovitură puternică în zona cervicală. De asemenea, fractura de coloană cervicală poate fi cauzată şi de anumite afecţiuni, cum ar fi osteoporoza, cancerul de oase, o infecţie sau diverse boli inflamatorii sau autoimune. O fractură la nivelul vertebrelor coloanei cervicale poate avea consecinţe foarte grave, cum este paralizia de la gât în jos (tetraplegie), pareza brahială sau chiar decesul, scrie CSID.