Petre Apostol

Astăzi, la bazinul de înot din cadrul Complexului Sportiv „Ana Maria Pop” din Ploieşti, va avea loc ediția a patra a concursului de înot „Shark’s Cup Masters”. Concursul este organizat de Clubul „Shark Swimming Team”, condus de Octavian Tais, iar la startul întrecerii sunt aşteptaţi înotători nu doar din România, ci şi din Grecia, Ungaria, Bulgaria şi Spania.
La concurs pot participa sportivi care au împlinit vârsta de 25 de ani. De asemenea, în afara concursului pot participa şi înotători între 18 şi 100 ani care nu sunt legitimaţi la niciun club sportiv.
Se va acorda câte o cupă pentru cea mai bună performanţă obţinută atât la masculin, cât şi la feminin, conform punctajului Federaţiei Internaţionale de Nataţie, la proba de 50 metri fluture.
Evenimentul va începe cu o scurtă festivitate de deschidere, programată la ora 11:50, startul probelor urmând să aibă loc de la ora 12:00.
Probele la care se va
concura, în ordine, sunt următoarele:
– 50 m fluture
– 100 m liber
– 50 m bras
– 100 m mixt
– 50 m liber
– 50 m spate
– 200 m mixt
– ştafetă 8×25 m
Festivitatea de premiere va fi oficiată de prima campioană mondială de înot a României, Tamara Costache, şi de directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Prahova, Laurenţiu Nicolescu, în vreme ce moderatorul evenimentului va fi cunoscutul jurnalist Doru Dinu Glăvan.