Petre Apostol

Pe pârtia de la Soci, în Rusia, se desfăşoară, în acest final de săptămână, ultima etapă a sezonului din Cupa Mondială de Sanie. Ieri, evenimentul s-a deschis cu întrecerile din Cupa Naţiunilor, competiţie preliminară pentru Cupa Mondială.
La feminin, România a fost reprezentată de prahoveanca Raluca Strămăturaru, aceasta reuşind să încheie sezonul din Cupa Naţiunilor cu o medalie de bronz, calificându-se fără probleme în concursul din Cupa Mondială, programat astăzi, de la ora 12:55. Sportiva din Buşteni a ocupat locul al treilea, cu timpul de 50.525 secunde, situându-se în urma rusoaicelor Viktoriia Demchenko (50.177 secunde) şi Ekaterina Katnikova (50.286 secunde).
Pentru sportiva prahoveană a reprezentat a patra clasare pe podiumul Cupei Naţiunilor în acest sezon, situându-se tot pe locul al treilea la Innsbruck (Austria), Lake Placid (Statele Unite ale Americii) şi Altenberg (Germania), participând la opt dintre cele nouă etape desfăşurate.
Iar cu un total de 460 de puncte acumulate, Raluca Strămăturaru s-a situat pe locul al patrulea în clasamentul final al Cupei Naţiunilor, în urma a trei rusoaice: Viktoriia Demchenko (540 puncte), Ekaterina Katnikova (486 puncte), Ekaterina Baturina (476 puncte).
De menţionat şi performanţa singurului reprezentant român din concursul masculin de la Soci, prahoveanul Valentin Creţu. Sportivul din Sinaia s-a situat pe locul al şaselea la etapa din Cupa Naţiunilor, fiind a doua sa performanţă ca valoare în acest sezon, după medalia de bronz obţinută la Altenberg (Germania).
Creţu a încheiat cu timpul de 52.569 secunde, cu o întârziere de 0.416 secunde faţă de câştigător, Aleksandr Stepichev, din Rusia, iar prin acest rezultat a obţinut calificarea la concursul din Cupa Mondială, programat mâine, de la ora 8:40.
În clasamentul final al Cupei Naţiunilor, Valentin Creţu s-a situat pe locul al zecelea, cu un total de 296 de puncte, câştigător fiind Nico Gleirscher, din Austria, cu 493 de puncte, care a încheiat în urma sportivului prahovean, la Soci.