Petre Apostol

De trei ori prezent pe podium în cadrul Cupei Europei la Bob, în acest sezon, având inclusiv o victorie în palmares, echipajul României, format din sportiva de la CSO Sinaia, Teodora Vlad, și pilotat de Andreea Grecu, fostă componentă a clubului prahovean, a luat parte, sâmbătă, la Campionatele Europene. Întrecerea continentală s-a desfășurat pe pârtia de la Königssee, din Germania, contând, totodată, și pentru a patra etapă din cadrul Cupei Mondiale.
La startul Europenelor au fost prezente 20 de echipaje, elevele antrenorului Paul Neagu pornind primele în manșa întâi. Iar în prima manșă, reprezentantele tricolore au stabilit al treilea timp, cu 51.33 secunde, sosind în urma echipajelor din Germania – Miriama Jamanka/Annika Drazek (50.85 secunde), Stephanie Schneider/Ann-Christin Strack (51.17 secunde).
În manșa secundă, Andreea Grecu și Teodora Vlad au stabilit al cincilea timp, cu 51.38 9-bsecunde, fiind devansate, în clasamentul general, pentru doar două sutimi de secundă, de austriecele Katrin Beierl și Jennifer Jantina Oluumi Desire Onasanya, sosite pe locul al patrulea, cu timpul de 51.26 secunde. Astfel, reprezentantele tricolore au ratat la limită medalia de bronz, încheind cu timpul de 1:42.71 minute.
Titlul european a fost adjudecat de germancele Miriama Jamanka și Annika Drazek, care au câștigat și manșa secundă, tot cu timpul de 50.85 secunde (timp total 1:41.70 minute), în vreme ce compatrioatele lor Stephanie Schneider și Ann-Christin Strack și-au păstrat poziția secundă, sosind cu timpul de 51.02 secunde, încheind, astfel, în ierarhia generală, la 49 de sutimi de secundă de învingătoare.
Beierl și Onasanya au încheiat la 0.99 secunde de prima poziție, Grecu și Vlad – la 1.01 sec., tricolorele având un avantaj de șase sutimi față de Mica Mcneill și Montell Douglas, din Marea Britanie, sosite pe locul al cincilea.
În etapa din Cupa Mondială, singurul echipaj care s-a intercalat între cele cinci de la Europene a fost cel al Statelor Unite ale Americii, format din Elana Meyers Taylor și Lake Kwaza. Americancele s-au situat pe locul secund, sosind la 36 de sutimi de secundă în urma echipajului campion de la competiția continentală.
Astfel, la prima prezență în Cupa Mondială în acest sezon, Andreea Grecu și Teodora Vlad s-au situat pe locul al cincilea, adunând 184 de puncte în clasamentul competiției, pătrunzând pe locul 14 în ierarhia generală, condusă cu Mariama Jamanka (885 puncte), învingătoare în trei dintre cele patru etape disputate.