Achiziţiile Petrolului vin pe „filiera moldoveană”!

Presa din Botoşani anunţă că doi jucători, cel puţin, disponibilizaţi de către clubul de prim-eşalon FC Botoşani – mijlocaşul Eriko Papa şi portarul Ianoș Brânză – vor fi “redirecţionaţi” către Petrolul!
Conform celor de la Monitorul de Botoşani, rămâne să se stabilească forma sub care cei trei vor fi cedați de FC Botoșani, existând șanse ca în funcție și de interesul celor de la Petrolul, jucătorii să nu fie cedați doar sub formă de împrumut, ci, posibil, cedați definitiv.
Enrico Papa (foto dreapta) este un mijlocaş albanez de 23 de ani, în timp ce Brînză se încadrează în capitolul jucătorilor “Under 21”, fotbalistul născut în anul 1998 având dublă cetăţenie, română şi moldovenească, ambii înregistrând “minute” jucate în prima parte a sezonului în Liga I (14 meciuri, un gol, 630 de minute pentru Papa, respectiv 2 jocuri, 180 de minute, cu 7 goluri încasate pentru Brînză).
“Liberi” de la Botoşani vor fi şi atacantul sârb Nikola Trujic și mijlocașul Sebastian Chitoșcă, dar, deocamdată, cei doi nu intră “în calcule” pentru a veni sub comanda lui Mugur Cornăţeanu.
Petrolul a început sezonul cu mai mulţi jucători trecuţi prin curtea Botoşaniului în efectiv, pe rând însă, Sobrinho, Neziri sau Danci au şi fost “exmatriculaţi”, ca şi antrenorul Leo Grozavu. A rămas însă o reprezentare puternică ex-botoşăneană, fundaşul Plămadă, respectiv antrenorii Mugurel Cornățeanu și Ovidiu Chiribici fiind “pe baricade” la acest moment!