•  Dischinezia biliară este frecvent întâlnită la adolescenţi şi adulţi, în special la femei, ca urmare a alimentaţiei de tip fast-food, care predispune la obezitate şi, implicit, la apariţia inflamaţiei vezicii biliare, dar şi din cauza schimbărilor hormonale. Atunci când mecanismul de eliminare a bilei este afectat, pot apărea dureri puternice în partea dreaptă a abdomenului, greaţă şi vărsături. De asemenea, bila care nu poate fi evacuată din vezica biliară poate creşte riscul formării de calculi biliari, scrie CSID.
  •  Ceaiul de pelin vă poate ajuta în primul rând în problemele gastrice, cum ar fi balonarea, flatulenţa, indigestia, lipsa poftei de mâncare, forme uşoare de gastrită şi dureri gastrice. Este una dintre plantele cele mai eficiente în tratarea şi prevenirea multor probleme de ordin hepatic, inclusiv icterul şi hepatita. De asemenea, ceaiul de pelin e eficient în detoxifierea organismului şi stimularea sistemului imunitar. În plus, este un excelent remediu împotriva viermilor intestinali şi a altor paraziţi.Astfel, o cană cu ceai de pelin sau 1-2 linguri cu tinctură administrate zilnic, timp de 2 săptămâni, sunt suficiente pentru a scăpa definitiv de viermi intestinali. Ceaiul de pelin scade febra, reduce inflamaţiile căilor respiratorii şi îmbunătăţeşte starea pacienţilor cu răceală şi gripă, potrivit Click.
  • Neuropatia diabetică afectează peste 60% din persoanele cu diabet. Screeningul pentru neuropatie diabetică este obligatoriu în lupta cu această afecţiune şi trebuie făcut la debutul diabetului zaharat, atrag atentia specialiştii din domeniu. „Lupta împotriva diabetului zaharat presupune o abordare complexă, pe mai multe paliere, care începe cu prevenţia primară şi continuă cu diagnosticarea precoce, screeningul pentru complicaţii şi îngrijirea interdisciplinară completă“, citeaza Adevarul.