Ieri, Kremlinul a respins acuzația adusă de premierul finlandez Juha Sipila, că Rusia a perturbat intenționat semnalul GPS din Finlanda în timpul exercițiilor NATO ce au avut loc în această țară în ultimele săptămâni, transmite agenţia Reuters, citată de Hotnews. Sipila a lansat acuzația duminică.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a spus jurnaliștilor că nu are nicio informație că Rusia ar fi responsabilă, adăugând că țara sa este acuzată cu regularitate de tot felul de lucruri, de cele mai multe ori fără fundament.
Serviciile de navigație aeriană din Finlanda au emis marți o avertizare de trafic aerian din cauza unei întreruperi a semnalului GPS pe scară largă în nordul țării. Norvegia a transmis un mesaj similar privind pierderea de semnal GPS către piloții din spațiul său aerian, mesaj transmis la sfârșitul lunii octombrie, când a început exercițiul NATO.
”Este posibil ca Rusia să fie actorul care a perturbat astfel. Se știe că Rusia are asemenea capabilități”, a declarat Sipila.