Petre Apostol

Echipa de handbal de la CSM Ploieşti din Campionatul Naţional de juniori II a evoluat, miercuri seară, în devansul etapei a VII-a din Seria H, în Sala „Olimpia”. Elevii antrenorului Gheorghe Puia au întâlnit pe CS Sporting Ghimbav, echipă care se situa pe locul secund în clasamentul seriei, înaintea acestei etape.junior b
După ce, în meciul tur, ploieştenii au remizat pe terenul formaţiei din Ghimbav (scor 42-42), în Sala „Olimpia” aceştia au controlat jocul încă din prima parte, creându-şi un avantaj confortabil la pauză, scor 19-13. În a doua parte a meciului, echipa prahoveană chiar şi-a mărit ecartul, impunându-se cu scorul de 39-30, bifând, astfel, a treia victorie din campionat, egalând formaţia din Ghimbav la puncte (12).
În meciul cu Sporting Ghimbav, pentru CSM Ploieşti au evoluat următorii jucători: M. Oprea, M. Ion – E. Moldoveanu, Fl. Mereu, R. Iacob, M. Iorga, A. Anghelescu, Al. Pleşea, Al. Ilie, Al. Ghiţă, Al. Niţă, Şt. Constantin şi S. Davidoiu. Principalii marcatori ai formaţiei ploieştene au fost Eric Moldoveanu, cu 11 goluri înscrise, respectiv Flaviu Mereu – 8 goluri.
Pentru CSM Ploieşti urmează, pe 24 noiembrie, confruntarea din deplasare cu prima clasată, CSŞ Dinamo Braşov, grupare care a câştigat toate cele şase meciuri disputate până acum.
De menţionat că în cadrul seriei se mai află două echipe din Prahova, care vor juca mâine, de la ora 12:00, în etapa a şaptea, CS Olimpic Mizil (care ocupa locul al treilea, cu 11 puncte) primind vizita formaţiei din fruntea ierarhiei, CSŞ Dinamo Braşov, iar CSŞ Ploieşti va întâlni, în Sala „Olimpia”, pe CSŞ Făgăraş, ultimele două clasate, ambele având câte opt puncte.

Echipa divizionară joacă astăzi

În această seară, o altă echipă de la CSM Ploieşti va evolua în Campionatul Naţional, anume cea din eşalonul secund de seniori – Divizia A. Formaţia ploieşteană, însă, este alcătuită din juniori, la acest nivel, fiind, practic, cea care evoluează la categoria juniori I, întrecere în care se află în fruntea ierarhiei.
În Divizia A, elevii antrenorului Silviu Stănescu nu au obţinut decât trei puncte în cele şapte partide disputate, în urma victoriei cu ultima clasată, CSU Târgovişte, grupare care a înregistrat numai înfrângeri.
CSM Ploieşti va juca, în această seară, de la ora 17:00, în cadrul etapei a X-a din Seria B, urmând să ofere replica formaţiei din fruntea ierarhiei, CSM Alexandria. Gruparea din Teleorman are acumulate 21 de puncte, câştigând şapte partide, înregistrând o singură înfrângere, în duelul cu „satelitul” echipei prim-divizionare AHC Dobrogea Sud Constanţa.
În meciul disputat în Sala „Olimpia” din CSM Ploieşti şi CSM Alexandria, vizitatorii s-au impus, cu greu, scor 30-25 (15-13).
În cadrul etapei a X-a din Seria B mai sunt programate următoarele meciuri:

CS Medgidia – AHC Dobrogea Sud Constanţa II, astăzi, ora 18:30

CSU Piteşti – CSU Târgovişte, mâine, ora 11:00.