• Exerciţiile nu sunt suficiente pentru a obţine un abdomen plat, iar o dietă sănătoasă vă poate ajuta să ajungeţi mai uşor la rezultatele mult dorite. Alimentele care conţin fibre ajută la eliminarea balonării, antioxidanţii accelerează eficienţa rutinei abdomenului şi proteinele ajută la menţinerea unui metabolism sănătos. De exemplu, migdalele conţin proteine şi fibre, dar şi vitamină E, un antioxidant puternic, potrivit CSID.ro.
• Bolile hepatice nu dor decât în stadiile finale. Nu este nevoie să detoxifiem noi ficatul, el are capacitatea de a se curăţa singur. În schimb, are nevoie de o dietă echilibrată, în care să se regăsească fructe, legume, proteine și carbohidraţi. Virusurile hepatice (A, B, C și altele) îi afectează funcţiile. Pentru hepatita A și B există însă vaccinuri. Hepatita C este cea problematică. Pentru ea, nu există vaccin. Infectarea se face prin sânge, prin ace contaminate și, câteodată, prin sex neprotejat, potrivit doctorulzilei.ro.
• Postul ne aduce posibilitatea consumării unei varietăţi de fructe, legume, salate, deci multe fibre. Persoanele care suferă de intestin iritabil se pot balona, pot avea crampe sau scaune diareice. Cei care sunt constipaţi mai mereu se pot simţi mai bine în post mai ales dacă vor consuma și o cantitate adecvată de lichide. Persoanele cu pietre la colecist trebuie să evite să consume grăsimile vegetale, la fel cum le evită și pe cele animale. Iar pacienţii cu funcţie hepatică bună pot ţine postul fără nicio problemă. Celor care suferă de ciroză nu li se recomandă să ţină postul o perioada îndelungată, potrivit Click Sănătate.