Petre Apostol

Ieri, la sediul Federaţiei Române de Handbal, a avut loc tragerea la sorţi a turului suplimentar din cadrul Cupei României Fan Courier la handbal feminin. În această fază vor fi prezente şase echipe, care vor juca pentru calificarea în şaisprezecimile de finală ale Cupei.
Printre echipele prezente în acest tur suplimentar al competiţiei se regăseşte şi singura reprezentantă a judeţului Prahova din handbalul feminin la nivel de senioare, HC Activ CSO Plopeni. Gruparea antrenată de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu evoluează în Divizia A (eşalonul secund valoric), fiind în momentul de faţă pe locul al patrulea în Seria C.
După 11 etape desfăşurate din cele 28 programate, echipa prahoveană a adunat 17 puncte, înregistrând cinci victorii, două remize şi două înfrângeri.
În Cupa României, HC Activ CSO Plopeni va juca pe teren propriu meciul din turul suplimentar, urmând să primească replica formaţiei CS Danubius Călăraşi, alcătuită cu precădere din junioare. Echipa din Călăraşi se află pe locul al şaptelea, penultimul, în seria B din Divizia A, obţinând o singură victorie din cele 12 partide disputate până în prezent.
Celelalte două partide din turul suplimentar al Cupei României sunt: ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub – ACS Crişul Chişineu Criş, CSU Reşiţa – ACS Spartac UNEFS Bucureşti.
Câştigătoarele celor trei partide vor avansa în şaisprezecimile de finală, fază care este programată pe 17 februarie 2019, tragerea la sorţi a meciurilor urmând să aibă loc în data de 8 ianuarie 2019.
În Cupa României participă toate echipele din Liga Naţională şi formaţiile din Divizia A, cu excepţia celor alcătuite doar din junioare sau grupările „satelit” ale cluburilor din primul eşalon.