V. S.

Părinții preșcolarilor se pot înscrie, alături de copiii lor, într-un program de educație plastică deschis de Muzeul de Artă din Ploiești, ce se va derula între 17 noiembrie și 15 decembrie. Sesiunea de
înscrieri pentru unul dintre cele 10 locuri destinate copiilor și 10 locuri destinate părinților a început deja, costul fiecărei ședințe fiind de 5 lei pentru fiecare participant. Temele propuse pentru ateliere sunt diferite, iar copiii trebuie să vină de acasă cu materialele necesare, în funcție de planificarea săptămânală. Pentru data de 17 noiembrie, când este programat primul curs, tema este peisaj cu bărcuțe, iar materialele necesare copiilor sunt bloc de desen cu hârtie groasă de dimensiune A4, acuarele, pensule, carton ondulat, lipici și foarfece. Pentru săptămâna următoare, pe 24 noiembrie, tema este colaj de iarnă, iar materialele necesare, care trebuie aduse de acasă, sunt bloc de desen A4, acuarele, pensule, pahar pentru apă, două cartoane colorate diferit, foarfece și lipici. Pe 8 decembrie, se propune tema pictură împletită, fiind necesare un bloc de desen, acuarele, pensule, lipici și foarfece, iar pentru ultimul curs, din 15 decembrie – decorațiuni de Crăciun – două bile din polistiren de dimensiuni diferite, cu diametrul mai mare de 5 cm, bucăți de material textil și foarfece.
Cursurile pentru preșcolari și părinți au loc sâmbăta, între orele 10.00 și 11.00, la sediul Muzeului de Artă din Ploiești.