Petre Apostol

Cap de serie nr. 4 la turneul de la Limoges (Franţa), dotat cu premii de 125.000 de euro, jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan, care ocupa locul 71 WTA, a ratat prezenţa în careul de aşi al întrecerii din Hexagon. Sportiva de 25 de ani din Sinaia le eliminase, în primele două tururi ale competiţiei, pe Greta Arn (Ungaria), scor 6-2, 7-5, respectiv pe Jamie Loeb (Statele Unite ale Americii), scor 6-2, 7-6 (4).
Astfel, în sferturile de finală s-a confruntat cu a şaptea favorită a turneului, rusoaica Evgeniya Rodina, care ocupa locul 88 în clasamentul mondial şi care, de asemenea, nu pierduse niciun set, învingându-le pe Ekaterina Gorgodze (Georgia), scor 6-1, 6-2, respectiv pe Audrey Albie (Franţa), scor 6-1, 6-4.
Ana Bogdan şi Evgeniya Rodina se mai întâlniseră o dată în meci direct, în optimile de finală ale unui turneu ITF, în 2009, la Westende (Belgia), atunci jucătoarea rusă impunându-se în două seturi, scor 6-1, 7-5.
În disputa de la Limoges, Ana Bogdan a început prin a-şi pierde ghemul de serviciu, însă a realizat rebreak. Dar, jucătoarea din Rusia a mai reuşit un break, în al cincilea ghem, desprinzându-se la două lungimi. Iar, după ce a salvat două mingi de break ale prahovencei, la scorul de 4-3, Rodina a pus punct setului la scorul de 6-3, printr-un nou break, realizat din a doua oportunitate.
În setul secund, de-abia în ghemul al şaselea s-a înregistrat prima minge de break, revenind jucătoarei din Rusia, dar Ana Bogdan a scăpat cu bine din acel moment. Evgeniya Rodina a reuşit, în cele din urmă, să câştige pe serviciul sportivei din Sinaia, chiar în ghemul al zecelea, din prima oportunitate, închizând actul la scorul de 6-4, obţinând, astfel, calificarea în semifinale, după un meci de aproape o oră şi jumătate. Rodina a avansat, apoi, chiar în finală, după retragerea Margaritei Gasparyan (Rusia), la scorul de 3-0. În ultimul act, aceasta urma să se confrunte tot cu o sportivă din Rusia, Ekaterina Alexandrova (cap de serie nr. 8).
Pentru prezenţa în sferturile de finală, Ana Bogdan va primi un cec de 3.226 euro şi 29 de puncte în clasamentul WTA, însă a coborât în ierarhia mondială cinci poziţii.