FC Argeş Piteşti – FC Petrolul Ploieşti 3-0 (1-0)

Marcatori: Buhăescu (3), Năstăsie (47), V. Gheorghe (90+3).
FC Argeş: Ureche – Tofan, Vişa, Turda, Hreniuc, Şerbănică – Buleică (79 Oancea), Panait, R. Costin (cpt), Năstăsie (82 V. Gheorghe) – Buhăescu (65 Enceanu). Antrenor: Emil Săndoi.
FC Petrolul: Tordai – Olaru, Cazan, Plămadă (55 Cruceru), Ţigănaşu – Chindriş (56 Tamuz), Ghinga – Lumu, Marinescu (cpt), Ştefănescu – Saim Tudor (75 Ţicu). Antrenor: Leo Grozavu.
Cartonașe galbene: Buleică (39), Tofan (78)/ Plămadă (51), Tamuz (78), Marinescu (89)
Au arbitrat: George Rareş Vidican (Satu Mare) – Constantin Raul Ghiciulescu (Lugoj) şi Claudiu Doru Lucaciu (Cluj).
Observatori: Victor Stănişteanu (Buzău) şi Alexandru Gherghe (Făgăraş).
Jucătorul meciului: Năstăsie
Petrolul a pierdut la scor de neprezentare meciul disputat, la Piteşti, 0-3, cu FC Argeş, la capătul celei mai slabe prestaţii din ultimul timp, comparabilă cu alte episoade “modeste”, ca să nu spunem penibile, gen Metaloglobus sau Tunari.
Eşec care imediat după meci a dus la proteste vehemente ale fanilor la adresa antrenorului Leo Grozavu, echipa fiind aşteptată la stadion de fanii nemulţumiţi de joc şi rezultate. Iar, ieri, a dus la “ruperea” legăturii dintre antrenor şi club, fiind clar că aşa nu se mai putea continua, oficializarea demiterii tehnicianului urmând să fie anunţată oficial “imediat ce se semnau actele”.
La Piteşti, gazdele au punctat câte o dată în startul fiecărei reprize, prin Vasile Buhăescu (3) şi Ionuţ Năstăsie (47), şi în prelungiri prin V. Gheorghe (90+3), iar cu această victorie au urcat pe locul doi în clasament, poziţie ocupată, înaintea acestei etape, de către echipa ploieşteană.
Iar petroliştii au probleme cu meciurile din deplasare, ajungând, după confruntarea de la Piteşti, la cel de-al treilea eşec extern din acest sezon. În Trivale, pe stadionul ce poartă numele lui „Nicolae Dobrin”, „lupii” au ratat, încă o dată, şansa de a-şi întări poziţia în lupta promovării, la capătul unui meci în care s-au văzut depăşiţi de o echipă mai pragmatică, ce a ştiut să profite la maximu7-bm de ocaziile avute.
După înfrângerea de la Piteşti, Petrolul riscă să piardă podiumul, în condiţiile în care mai sunt de jucat celelalte meciuri ale etapei cu numărul 10. În runda următoare, echipa noastră va juca, pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea, întâlnirea fiind programată să se desfăşoare marţi, 9 octombrie, de la ora 19.30.

Lista “posibililor” începe cu… Tavi Grigore

Foarte probabil, de astăzi, de antrenamentul echipei petroliste se va ocupa … fostul tehnician Octavian Grigore, rămânând de văzut dacă, până marţi, la ora meciului cu Luceafărul Oradea, se va oficializa noua componenţă a băncii tehnice. Eusebiu Tudor, Marius Măldărăşanu, Edward Iordănescu şi Liviu Ciubotariu sunt alte “variante” pentru banca petrolistă, unde, desigur, pot apărea şi alte suprize. Mai puţin aceea de a… rămâne Grozavu!