F.T.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au derulat și ieri mai multe acțiuni pe raza județului pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun, dar și a produselor alimentare. Localitățile vizate au fost Blejoi, Cărbunești, Șoimari și Ariceștii Zeletin, unde au fost verificați cinci agenți economici, iar în urma neregulilor constatate au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.500 de lei. Totodată, au fost confiscate produse alimentare însumând 600 de lei.
De exemplu, în Blejoi, polițiștii au identificat un comerciant care avea expuse spre vânzare diverse cantități de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat, respectiv prăjituri, produse din carne, condimente etc, precum și mărfuri deținute fără documente de proveniență. Ca urmare a neregulilor constatate, pe lângă confiscarea mărfurilor în cauză, administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.500 de lei.
O altă serie de controale a fost derulată pe Platoul Halelor Centrale și în Cartierul Bereasca, în cele două locaţii fiind verificați 11 agenți economici. Au fost aplicate 14 amenzi, totalizând 8.900 de lei, și au fost confiscate 2.800 de țigarete, 325 kg legume ș.a. Cu ocazia raziei amintite, în Cartierul Bereasca, potrivit unui document de presă al IPJ Prahova, “polițiștii au observat un bărbat cu un comportament suspect, care ieșea din curtea unui imobil. Fiind legitimat, s-a stabilit că este un ploieștean de 47 de ani, iar în urma controlului bagajului pe care îl avea asupra sa, au fost găsite 1.400 de țigarete, fără timbru eliberat de autoritățile române. Din verificările efectuate, s-a stabilit că bunurile în cauză le-ar fi achiziționat de la o altă persoană, fără a îndeplini condițiile legale prevăzute de Codul Vamal”.
Țigaretele au fost confiscate, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigarete.