Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan, aflată pe locul 80 în clasamentul mondial, a abandonat, ieri, în primul tur al turneului WTA de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Sportiva din Sinaia s-a confruntat în runda inaugurală cu Christina McHale (Statele Unite ale Americii), aflată pe locul 114 WTA.
Meciul dintre cele două jucătoare a început luni, însă a fost oprit din cauza ploii, când scorul indica 4-2 pentru Ana Bogdan şi 40-15 pentru McHale pe serviciul celei din urmă.
Ieri, la reluarea partidei, Ana Bogdan a reuşit să-şi apere avantajul de un break luat chiar în primul ghem al meciului, impunându-se cu scorul de 6-4. Însă, jucătoarea americană a egalat la seturi, după ce şi-a adjudecat actul secund cu scorul de 6-3, realizând două breakuri, în vreme ce sportiva prahoveană a reuşit unul singur.
În setul al treilea, Christina McHale a reuşit break din a doua oportunitate în ghemul al treilea, distanţându-se la 2-1, scorul devenind, ulterior, 3-1, moment în care Ana Bogdan s-a retras, după o oră şi 51 de minute de joc.
Ana Bogdan va primi 2.100 dolari şi un punct în clasamentul WTA pentru prezenţa în primul tur al turneului din China.