F. T.

Acțiunile derulate de către reprezentanții Direcției Silvice Prahova împreună cu polițiștii prahoveni au continuat și în cursul săptămânii trecute, acționându-se fie ca urmare a unor reclamații făcute chiar de cetățeni, fie “punctual”, adică unde se cam știe că sunt nereguli în ceea ce privește exploatarea masei lemnoase.
Cu privire la primul aspect – acțiuni derulate ca urmare a sesizărilor făcute de către cetățeni – polițiștilor din cadrul Secției Rurale nr. 1 Apostolache le-a fost adus la cunoștință faptul că persoane necunoscute au tăiat mai mulți arbori de pe terenul unei femei din comuna Salcia. În urma sesizării, oamenii legii, împreună cu un pădurar, s-au deplasat la locul indicat, unde au găsit nici mai mult nici mai puțin de 25 de cioate de fag, tăiate cu un topor, iar lângă acestea – lemnele rezultate, pregătite pentru a fi transportate.
Materialul lemnos a fost cubat de un pădurar, iar în urma cercetărilor efectuate de către polițiști a fost prinsă și persoana bănuită de comiterea faptei: un bărbat de 58 de ani. Acesta a fost sancționat contravențional, cu 1.000 de lei, iar materialul lemnos – predat proprietarului.
Nici societățile cu atribuții în domeniul silvic nu au scăpat de verificările și, implicit, sancțiunile aferente. Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, oamenii legii “au acționat ieri, în sistem integrat, în Ploiești și comunele Bucov și Măgureni, pentru combaterea ilegalităților în ceea ce privește fondul forestier, avându-se în vedere în principal aspecte care privesc tăierea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase”.
În cadrul acțiunii amintite, au fost vizate în special gaterele din localitățile respective , iar pentru neregulile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.500 de lei.