Miercuri, 1 august 2018, va debuta primul tur al fazei naţionale a Cupei României, judeţul nostru având o singură reprezentantă în această fază a întrecerii – câştigătoarea fazei judeţene a competiţiei – CS Păuleşti.
Formaţia din Liga A Prahova este considerată o specialistă a acestei competiţii, în trei din ultimele patru sezoane câştigând acest trofeu judeţean, parcursul în competiţia suprizelor fiind meritoriu de fiecare dată, CS Mioveni, respectiv FCM Braşov (echipe de divizia B, la momentul jocurilor) fiind echipele care au oprit visul celor din Păuleşti de a ajunge la un duel de prim-eşalon!
De data aceasta,”aventura” din Cupă începe la Săcele, împotriva uneia dintre echipele bune ale întrecerii judeţene din Braşov, într-un context special, pentru că la Păuleşti s-au “schimbat” liniile în această vară, lotul de jucători şi banca tehnică fiind restructurate din temelii.
Partida se va desfăşura pe terenul din Săcele (s-a decis ca braşovenii să fie gazdă pentru că au terminat pe locul 3 în primul eşalon judeţean, faţă de locul 2 – cei din Păuleşti) în prima etapă a competiţiei intrând în joc cele 42 de câştigătoare ale fazei judeţene şi 26 de echipe care au evoluat în ediţia precedentă a Ligii 3, urmând a se disputa un total de 34 de meciuri, într-o singură manşă, eliminatorie.
De menţionat că, până în faza 16-imilor, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe (470 de ron de echipă).
Dacă se va califica în turul următor al competiţiei, CS Păuleşti va juca pe data de 15 august, cel mai probabil pe teren propriu, în competiţie intrând, în turul 2, celelalte echipe din Liga a III-a.