V. Stoica

O razie de numai două ore s-a lăsat cu confiscarea de către polițiști a mai multor tipuri de mărfuri vândute ilegal pe raza municipiului Ploiești.
Reprezentanți ai Secției nr. 1 Ploiești au desfășurat în zona pieței de la Halele Centrale și într-un centru comercial din oraș o acțiune destinată identificării și sancționării persoanelor care vând ilegal diferite produse, precum și a conducătorilor de autovehicule care încalcă normele rutiere.
Printre problemele constatate, polițiștii au avut de-a face și cu vânzători de produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, dar și de articole pirotehnice fără drept de a le comercializa.
Trei dintre persoanele depistate că efectuau comerț ilicit ofereau spre vânzare 43 de parfumuri și încălțăminte inscripționate cu însemnele unor mărci fără a deține pentru acestea certificat de conformitate eliberat de firma producătoare sau de reprezentanții acestora pe teritoriul României, tuturor fiindu-le întocmite dosare penale.
O femeie a fost depistată, potrivit reprezentanților IPJ Prahova, oferind spre vânzare articole pirotehnice, fiindu-i întocmit dosar penal și ridicându-i-se, în vederea cercetării, mai multe artificii.
De altfel, la punctul de lucru la care se afla femeia respectivă au mai fost găsite și alte mărfuri pentru care nu existau documente de proveniență, fiind confiscate 124 de huse de telefon, 8 pachete filtre de țigări, 6 rezerve soluție pentru țigări electronice, 192 de pixuri și… 71 pachete cu cărți de joc.