Petre Apostol

Trei cicliști prahoveni au fost prezenți cu echipa națională a României de seniori într-o cursă internațională, desfășurată în Grecia, la finalul săptămânii trecute. Din echipa coordonată de antrenorul Georgios Georgiadis (CSA Steaua București) au făcut parte ploieștenii Valentin Pleșea și Andrei Cojanu și Ionuț Andrei, sportiv originar din Albești-Muru.
Valentin Pleșea este, în prezent, component al echipei CSA Steaua București, fiind format la 9-dCS Petrolul Ploiești. Andrei Cojanu și Ionuț Andrei, aflați la primul sezon după încheierea junioratului, fac parte din cadrul echipei continentale româno-italiene MsTina Focus, primul fiind format la CS Conpet Ploiești, iar cel de-al doilea – la CS Petrolul Ploiești.
La cursa din Grecia, sâmbătă, Valentin Pleșea și-a adjudecat victoria (prima din carieră din afara graniţelor ţării), după o strategie de echipă reușită, pe a treia treaptă a podiumului urcând Andrei Cojanu. Mai întâi, Cojanu și Marius Petrache au plecat în prima evadare formată din pluton, după care Pleșea și cu încă doi sportivi din Grecia au pornit în urmărirea grupului din față, ajungându-i cu aproape 20 km înainte de final.
Apoi, grație faptului că au avut trei sportivi în acel grup fruntaș, echipa României a putut ataca, Pleșea reușind să se desprindă la un moment dat și să-și mărească treptat avansul în fruntea cursei, până la două minute. Iar ciclistul ploieștean nu a mai fost ajuns până la final, trecând primul linia de sosire.
Pentru acesta prezența în Grecia a reprezentat și o bună verificare înainte de participarea, tot în lotul național al României, la cea mai importantă competiție internațională organizată în țara noastră – Turul Sibiului. Concurs de categorie 2.1 UCI, Turul Sibiului este programat în perioada 5-8 iulie, iar la start se vor alinia 19 echipe, dintre care trei pro-continentale.