F.T.

Sâmbătă seară, la ora 23,15, un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, aflat în patrulare în zona Parcului „Mihai Eminescu“ din Ploieşti, a observat doi tineri care aveau, conform formulării oamenilor legii, „un comportament ciudat”.
În legătură cu acest caz, reprezentanţii IJJ Prahova au precizat că „asupra persoanelor în cauză (I.L. în vârstă de 22 de ani şi R.V. în vârstă de 23 de ani), în urma controlului corporal sumar efectuat, s-a găsit un plic din plastic transparent ce conținea o materie solidă de culoare maron-verzui, de aproximativ un centimetru pătrat, având o greutate de aproximativ un gram, ce părea a fi o parte dintr-o plantă, despre care cei doi susţineau că este <<CÂNEPĂ>>, plic pe care l-au cumpărat din Gara de Nord București, plătind 90 de lei, în scopul de a-şi fabrica „JOINT-URI” şi a le fuma împreună“.
Celor doi li s-a întocmit proces-verbal de sesizare a organului de urmărire penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Deţinerea fără drept de droguri pentru consum propriu”, art. 4 din Lg. 143/2000.