Ingrediente:
1 kg cartofi noi
1 legătură de mărar
1 ceapa verde
1 fir de usturoi verde
1 fir praz
3 linguri făina de grâu
1 vârf de cuţit de piper măcinat
1 linguriţă sare
1 linguriţă turmeric
Mod de preparare:
Se curaţă cartofii, se fierb, se sfarămă cu furculiţa, se adaugă peste ei ceapa tocată, usturoiul tocat, prazul tocat, legătura de mărar, piperul măcinat, sare, turmeric, făina de grâu şi se omogenizează compoziţia.
Într-o tavă se pune hârtie de copt, peste hârtie se toarnă o lingură de ulei de măsline – ce se întinde peste tot. Se ia cu o lingură compoziţie şi se pune în tavă, se lasă loc între chiftele astfel să li se poată da o formă şi se dă tava la cuptor la foc potrivit. Se coc pe ambele părţi.
(A.M. Press; sursa – culinar.ro)