Petre Apostol

La aproape două luni de la ultimul meci disputat în circuitul WTA (turneul Taiwan Open, de categorie „International”) şi la peste o lună şi jumătate de la ultima partidă oficială jucată (a evoluat în confruntarea din Fed Cup a României cu Canada, în meciul de dublu, alături de Raluca Olaru), Ana Bogdan a revenit în competiţie. Sportiva din Sinaia este prezentă pe tabloul principal al turneului de categorie „International” (premii de 250.000 de dolari) Abierto GNP Seguros, care se desfăşoară la Monterrey, în Mexic, pe suprafaţă sintetică.
Situată pe locul 90 în clasamentul mondial, Ana Bogdan este a şasea favorită a turneului mexican, iar în primul tur s-a confruntat cu o sportivă aflată cu 206 locuri în urma sa, Victoria Rodriguez, din ţara gazdă, posesoare a unei invitaţii pe tabloul principal. Meciul a început cu patru breakuri la rând, după care doar Rodriguez şi-a mai procurat o minge de break, chiar în finalul setului, şansă concretizată, prin care şi-a adjudecat actul întâi, cu scorul de 6-4.
Sportiva prahoveană a reuşit să egaleze la seturi, după o revenire de la 4-2 pentru adversară, închizând actul în urma a patru ghemuri adjudecate consecutiv.
În setul decisiv, Ana Bogdan a condus cu două ghemuri (2-0, 3-1, 5-3), având două şanse de meci pe serviciul mexicancei, însă Rodriguez a reuşit să se salveze exact când sportiva din Sinaia servea pentru meci. Mai mult, jucătoarea din ţara gazdă şi-a procurat o minge de meci la scorul de 6-5, pe serviciul Anei Bogdan, care a reuşit, însă, să o anuleze şi să trimită partida în tiebreak.
Victoria Rodriguez a început perfect tiebreakul, conducând cu 4-0, însă Ana Bogdan a încheiat cu un parţial de 7-1, închizând meciul după două ore şi 25 de minute de joc.
Astfel, sportiva prahoveană şi-a asigurat 30 de puncte în clasamentul mondial şi 3.310 dolari, urmând să evolueze în turul secund cu învingătoarea partidei dintre Sara Sorribes Tormo (Spania, 115 WTA) şi Tereza Martincova (Cehia, 145 WTA).