N.Dumitrescu

Filiala Prahova a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) a organizat sâmbătă, 10 martie, conferința județeană de alegeri pentru desemnarea noii conduceri. La evenimentul desfășurat la Ploiești au participat peste 900 de delegați din tot județul, printre invitați fiind secretarul general al partidului, Daniel Chițoiu, președintele Consiliului Național al ALDE europarlamentarul Norica Nicolai, Teodor Meleşcanu, în calitate de parlamentar de Prahova şi ministru de Externe, miniştrul Energiei Anton Anton, cel pentru Relația cu Parlamentul Viorel Ilie, dar şi o serie de parlamentari, reprezentanţi din administraţia judeţeană şi locală, atât din Prahova, cât şi din ţară. La începutul lucrărilor conferinței județene a ALDE Prahova, viceprim-ministrul și ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu a ţinut să declare: „Am intrat în lupta electorală imediat după înființarea ALDE. La prezidenţiale l-am sprijinit pe domnul Călin Popescu — Tăriceanu, ca și candidat independent, și am reușit să obținem un rezultat excelent zic eu la vremea aceea. La localele din iunie 2016, ALDE Prahova a propus candidați apropiați de cetățeni și respectați de ei, determinați să contribuie la modernizarea localităților lor. Rezultatele au fost grăitoare, venind ca o confirmare a eforturilor depuse de echipa noastră unită. Doar muncind împreună, corect și curat, în decembrie 2016, 25.710 prahoveni ne-au acordat votul. ALDE Prahova are doi reprezentanți în Parlamentul României: pe domnul senator Teodor Meleșcanu și pe mine, în calitate de deputat. Și rezultatele alegerilor locale parțiale din anul 2017 au reprezentat un succes, unul covârșitor. ALDE s-a situat pe primul loc ca număr de voturi obținute în fața celorlalte două partide, PSD și PNL“. În urma votului exprimat de către delegații prezenți la conferința județeană a ALDE Prahova, în calitate de președinte al filialei a fost desemnată Grațiela Gavrilescu, viceprim-ministru și ministrul Mediului, fiind vorba despre o reconfirmare în această funcţie. Din componența Biroului Politic Teritorial al ALDE Prahova vor mai face parte, în calitate de vicepreședinți, Toma Pintoiu, Vasile Pătrașcu, Vasile Ardeleanu, George Pană, Diana Severin, Marius Ioan Constantin, Gheorghe Iordache, Ioana Filofteia Dumitru, Geanina Bădicu, dar şi 19 membri şi alţi şase membri supleanţi. După reconfirmarea în funcţie, Graţiela Gavrilescu a menţionat: „Pentru perioada următoare, avem un mare scop comun: ca românii să știe că ALDE le susține interesele și să avem vizibilitate. Să le demonstrăm că ALDE este partidul în care pot avea încredere și că anul viitor este extrem de important!“
După încheierea lucrărilor conferinţei de alegeri de la ALDE Prahova, a fost organizată şi o conferinţă de presă, la care a fost prezent şi liderul partidului, Călin Popescu-Tăriceanu.
Cu această ocazie, printre altele, preşedintele ALDE a declarat: „Partidul va rămâne în continuare pe aceleași coordonate. Vă garantez că nu vom face niciun pas înapoi și toate amenințările care sunt vânturate pentru a ne închide gura nu au niciun fel de succes. Nici colegii mei și nici eu nu vom proceda cum procedează președintele PNL, care crezând că își salvează pielea, a devenit cântărețul statului paralel“.