Prăjitură cu morcovi în varianta de post. Reţeta este rapidă, simplă şi vă garantează obţinerea unei prăjituri pufoase şi aromate. Stafidele aduc un plus de bunătate prăjiturii, iar nucă de cocos vă garantează obţinerea unui blat pufos.

Timp preparare: 1 oră

Porţii: 20 bucăţi/ dimensiune tava – 30×20 cm.

Ingrediente: 200 gr morcov fiert şi pasat, 480 gr făină, 200 gr zahăr, 10 gr zahăr vanilat, 350 ml apă minerală, 8 gr praf de copt, 100 ml ulei, 100 gr stafide, 80 gr nucă de cocos, 150 gr marmeladă de caise, 80 gr nucă, 1 praf de sare.

Modul de preparare:

Într-un vas amestecăm apa minerală, praful de copt, morcovul pasat, zahărul, zahărul vanilat, uleiul şi sarea.

Se adaugă făina amestecată cu nuca de cocos.

Amestecăm până obţinem o compoziţie omogenă.

Adăugăm stafidele şi amestecăm.

Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 30 minute.

Se lasă să se răcescă 10 minute, adăugăm marmeladă şi o întindem uniform pe toată suprafaţa.

Peste stratul de marmeladă se presară nucă tăiată mărunt.

Se lasă să se răcescă complet în tava de copt, se scoate cu grijă şi se porţionează.

sursa: https://desertdecasa.ro/prajitura-cu-morcovi/