Petre Apostol

Pe circuitul „MotorPark” de la Adâncata, s-a dat startul noului sezon competiţional din ciclismul românesc, Federaţia Română de profil organizând Trofeul Primăverii. Competiţia a fost destinată tuturor categoriilor de sportivi, de la Elite la copii, iar printre învingători s-au regăsit şi reprezentanţi prahoveni.
Dintre cicliştii originari din Prahova care au urcat pe podiumul de premiere, unul singur este legitimat şi la un club din judeţ, anume Valentin Vasiloiu. Campion naţional la ciclism pe şosea, atât la fond, cât şi la contratimp individual, ciclistul din Albeşti-Muru este pregătit de antrenorul Constantin Ciocan, la CS Petrolul Ploieşti.

ciclisti1Sportivul petrolist a debutat cu dreptul în noul sezon, câştigând concursul la categoria juniorilor, fiind urmat de Adi Marcu (Torpedo Zărneşti) şi de Szilard Torok (CS Intersport).
De remarcat faptul că şi la categoria U23 câştigător a fost un sportiv prahovean tot din Albeşti-Muru, Ionuţ Andrei, format, de asemenea, la CS Petrolul Ploieşti, de către antrenorul Constantin Ciocan, dar care, odată cu încheierea junioratului, a fost selecţionat de echipa continentală MsTina Focus, fondată pe baza clubului braşovean ACS Savorya.
La Trofeul Primăverii, Ionuţ Andrei a avut cea mai mare concurenţă chiar din partea unui coechipier, ploieşteanul Andrei Cojanu, sportiv format la CS Conpet Ploieşti, de către antrenorul Cornel Popa, acesta sosind al doilea.
Credit foto: Traian Olinici