FC Argeş – FC Petrolul 0-0

FC Argeş: N. Grecu – Oancea, Ciucă, Vișa, Șerbănică – Raul Costin, Tăbăcariu – R. Grecu, Șerban, Năstăsie – Buhăescu. Au mai jucat: Panait, Mihăescu, Martin, David, Cotigă, Tofan, C.Stoica, A. Popa și Nilă. Antrenor: Emil Săndoi.
Petrolul: Bolboaşă – Antoche, Ichim (60 Frîncu), Olaru – Saim Tudor, Chindriș, Andor (53 Ene), Velisar (33 Ţicu) – N. Popescu (60 Ciocalteu), Arnăutu (73 Cârjan), Păun (75 Ella-Ella, 90+1 Lambru). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Petrolul pregăteşte returul Ligii a III-a, unde nu va avea emoţii, la cum se prezintă lucrurile în seria sa, şi… prezenţa în viitorul sezon al Diviziei a II-a, amicalul de la sfârşitul săptămânii trecute, cu FC Argeş, echipă de eşalon secund, fiind cât se poate de relevant. S-a jucat pe teren “normal”, după o serie de teste efectuate pe terenuri sintetice, lucru care s-a văzut, efortul depus, viteza de joc, fiind diferite, meciul încheindu-se, până la urmă, cu un rezultat atipic pentru partidele amicale, anume 0-0.
8-bChiar dacă piteştenii au avut, per-ansamblu, un plus (lucru normal prin prisma eşalonului superior în care evoluează, al faptului că sunt mult mai avansaţi în pregătiri, meciurile oficiale din liga a II-a începând cu două săptămâni mai devreme decât eşalonul trei valoric, iar amicalul s-a jucat pe terenul argeşenilor), replica Petrolului nu a fost inferioară, lucru care dă o imagine exactă a ceea ce este acum în echipă şi, mai ales, asupra “nevoilor” pentru a se face, din vară, încă un pas înainte.
Cele două echipe nu au avut prea multe şarje ofensive reuşite, ocaziile de gol fiind puţine, Năstăsie (21), Raul Costin (36) sau Grecu (51), atacând cele mai mari oprtunităţi pentru gazde, în vreme ce „lupii” au replicat prin Arnăutu (64) sau Ciocâlteu (64, 75).
S-a terminat cum a început, 0-0, iar elevii lui Romulus Ciobanu s-au întors în cantonamentul de la Buftea, acolo unde, miercuri, vor susţine un nou test, tot cu o formaţie de eşalon secund, Chindia Târgovişte, un adversar chiar superior celui de sâmbătă, prin prisma aspiraţiilor la promovare pe care le au dâmboviţenii.

Nu l-a convins pe Răchită, nu i-a plăcut nici lui Romică!

8-cFără jucători de alte naţionalităţi în lot, Petrolul a aceptat să testeze un fotbalist străin, mijlocaşul francez John Ella-Ella (21 ani), ultima dată component al formaţiei belgiene de eşalon inferior Petro Eisden. Acesta nu este străin de ţara noastră, evoluând şi la Delta Tulcea, în urmă cu câteva sezoane, iar acum a revenit în România pentru a reîncerca să prindă un contract. Ella – Ella a fost testat mai întâi de divizionara secundă FC Sportul Snagov, unde managerul Valeriu Răchită l-a refuzat, iar apoi a ajuns la Petrolul, antrenorul Romulus Ciobanu apelând la el din minutul 75. Ciudat, acesta nu a prins nici acest final de meci “întreg”, fiind înlocuit în minutele de prelungiri cu Lambru, iar verdictul în cazul său pare clar!