V. Stoica

În curând, Muzeul Sării de la Slănic va deveni o adevărată atracție pentru vizitatorii iubitori ai realității virtuale, după ce această secție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova a reușit să reamenajeze expoziția permanentă.
Potrivit directorului Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, Emilia Iancu, în aproximativ o lună va fi deschisă această secție muzeală, după o perioadă în care au fost făcute reamenajări. În prezent, lucrările de modernizare a expoziției permanente de la Muzeul Sării au fost finalizate, dar mai trebuie făcute ultimele amenajări și curățenia dinainte de a fi redeschisă secția care va deveni unul dintre cele mai moderne muzee din țară. “Schimbările sunt foarte interesante, pentru că vizitatorii vor putea face o vizită virtuală în interiorul unei saline, așezați într-un cărucior de patru locuri. Cu ajutorul unor ochelari speciali pentru realitatea virtuală, vizitatorii vor vedea istoria modului de extragere a sării, ce se întâlnește la orice pas într-o salină, cum se ajunge la cristalele de sare. Cu ajutorul ochelarilor 3D chiar ai senzația că te găsești în interiorul unei saline și că acel cărucior te coboară în mină, iar unele serpentine de pe traseu îți dau senzația că te afli acolo. Filmulețul care te transpune în realitatea virtuală durează aproape cinci minute. Pe de altă parte, mai avem și alte atracții pentru vizitatori, care vor putea fi văzute pe viu în circa o lună, când va avea loc redeschiderea Muzeului Sării de la Slănic”, a declarat, pentru ziarul Prahova, directorul Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, Emilia Iancu.
Secție a Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova, muzeul de la Slănic are tarife pentru orice buzunar, taxa de vizitare fiind de 5 lei de persoană la intrarea individuală sau de 3 lei de persoană pentru grupuri organizate de minumum 10 persoane. Taxa pentru intrarea în realitatea virtuală, adică pentru folosirea aparaturii multimedia, este de 3 lei de persoană.
Taxa foto video este de 10 lei/persoană pentru fotografiere amator a exponatelor, de 100 lei/persoană pentru fotografierea profesională în scop privat a exponatelor; 10 lei/persoană pentru filmare amator a exponatelor și 100 lei/oră pentru filmarea profesională în scop privat a exponatelor cu aprobarea managerului instituției.