• Mucusul din căile nazale nu trebuie eliminat complet, pentru că este foarte util. Există câteva metode rapide de a desfunda nasul: prin aplicarea presiunii asupra anumitor puncte de pe corp – în cazul acesta, de pe cap – puteţi muta fluidul care se acumulează şi provoacă respectiva inflamaţie. Unul dintre cele mai bune puncte de aplicat presiune în cazul sinusurilor se află chiar în gură. Pentru a scăpa rapid de nasul înfundat, presaţi limba de cerul gurii cât puteţi de tare, în timp ce apăsaţi cu degetul între sprâncene. Presiunea de-a lungul sprâncenelor.Nu trebuie decât să masaţi de-a lungul sprâncenelor, prinzându-le între degetul mare şi degetul arătător, potrivit Diva Hair.
  • În primul rând trebuie să ne începem ziua cu un pahar de apă caldă imediat cum ne-am trezit şi ne-am spălat pe dinţi şi am eliminat reziduurile de pe suprafaţa limbii cu ajutorul unei spatule de lemn. După o oră este recomandat să consumăm o banană pe care să o mestecăm bine. În cazul în care nu v-aţi săturat aşteptaţi 30 de minute şi dacă totuşi mai simţiţi senzaţia de foame mai puteţi mânca una. Având în vedere că banana conţine şi fibre şi potasiu vă va ajuta să aveţi un tranzit bun, să diminuaţi stratul de celulită şi să vă îmbunătăţiţi metabolismul să ardeţi mai multe calorii. Veţi avea rapid senzaţia de saţietate şi vi se va reduce în timp pofta de mâncare, reglând nivelul de zahăr din sânge, potrivit Click.
  • Apa ţine foamea în loc. Doi litri de apă pe zi asigură buna funcţionare a organelor, fiind benefică pentru întregul corp. Deşi nu este un aliment, apa este complementara acestuia. Cel mai simplu truc prin care putem păcăli foamea este să bem apă în timpul mesei. Oricât de bizar ar părea, un pahar de apă plată băut în timpul mesei favorizează apariţia senzaţiei de saţietate, dau asigurări medicii nutriţionişti. Pentru că un pahar de aproximativ 200 de mililitri de suc de roşii conţine 44 de kilocalorii, unul de portocale, 80 de kilocalorii, în timp ce unul de mere, 100 de kilocalorii. Prin urmare, lichidele pe care le consumăm pot fi o sursă ascunsă de calorii care nu trebuie să însoţească farfuria hipocalorică, scrie Adevărul.