Primul amical al Petrolului din cel de-al doilea stagiu de pregătire, care a început de marţi, la Buftea, s-a încheiat cu un succes, scor 3-2, în faţa unei alte echipe de eşalon 3, Unirea Slobozia.
A fost un joc în care prima repriză se poate spune că a aparţinut galben-albaştrilor, după care, partea secundă a fost una în care oaspeţii s-au dovedit mult mai periculoşi, “rezervele” petroliste rămând…datoare. Un joc cu nu mai puţin de 3 penaltiuri acordate, toate “justificate”, două în tabăra ialomiţenilor şi unul pentru petrolişti, chiar golul victoriei fiind înscris de Ciocâlteu, de la punctul cu var.
Petrolul a condus ieri cu 2-0, după ce Apostol a deviat în proprie poartă o minge centrată, de pe stânga, de către Păun, acelaşi jucător ducând scorul la 2-0 în min. 19, după o cursă din propria jumătate, în care a dejucat pasul la offside al adversarilor. Unirea a reuşit să reducă din diferenţă, după un penalti acordat în urma unui fault comis, la limita careului, 8-bde către Antoche asupra lui Apetrei (34), lovitura de pedeapsă fiind transformată de Răduca (34). După pauză, Unirea a reuşit să egaleze tot după un penalti, obţinut de fostul jucător de la Juventus Bucureşti, Cazan (fotbalist care a debutat în Liga I, pentru bucureşteni, în toamnă, şi care, sigur, merita o soartă mai bună şi o echipă de nivel superior, măcar de liga a II-a) şi transformt, de această dată, de către Toma (71), dar petroliştii au reuşit să revină, pe final, victoria venind după un penalty obţinut de Lambru şi transformat de Ciocâlteu (min. 85, 3-2).
A fost al patrulea succes din tot atâtea meciuri în această perioadă de pregătiri, care include, săptămâna aceasta, încă un joc, primul pe gazon “normal” (toate jocurile de până acum s-au desfăşurat pe suprafaţă sintetică), la Piteşti, cu FC Argeş, sâmbătă cu începere de la ora 12.00, pe un teren din cadrul Complexului „Nicolae Dobrin” din Trivale.

FC Petrolul – Unirea Slobozia 3-2 (2-1)
Stadion: “centrul FRF” Buftea. Marcatori: Apostol (15, autogol), Păun (19), Ciocâlteu (85, pen.) /Răduca (34, pen.), Toma (71, pen.).
Petrolul (repriza întâi): Avram – Antoche, Ichim, Olaru – Saim Tudor, Chindriş, Andor, Velisar – N. Popescu, Arnăutu, Păun.
Petrolul (repriza a doua): Bolboaşă – Prunescu, Frîncu, Ţicu – Catană, Ene, Niţescu, M. Bratu (71 Velisar) – Lambru, Cârjan, Ciocâlteu. Antrenor: Romulus Ciobanu.
Unirea: Negruşa – Gherasim, Apostol, Ghinea, Drăguţ – Adăscăliţei, Ibiran, Răduca, Apetrei – Năstase, Bucă. Au mai jucat: Dumitrescu, Comşa, Ene, Toma, Teodorescu, Lemnaru, Cazan şi R. Stănescu. Antrenor: Costea Enache.

Petrescu – revenire promiţătoare după operaţia pe creier!

Marian Dima

8-cArbitru cu ecuson FIFA, nume important între cavalerii fluierului de la noi, bucureşteanul Radu Petrescu a oficiat, ieri, la centru, meciul Petrolului de la Buftea. Acesta revine după o pauză destul de lungă, în acest sezon neavând vreo delegare în Liga I, practic, ultimul său meci fiind în iulie 2017, când a arbitrat în preliminariile Champions League, meciul Dundalk – Rosenborg, scor 1-1! Centralul bucureştean de 34 de ani revine în activitate după o operaţie pe creier, din cauza căreia viitoarea sa carieră a fost sub semnul întrebării. Petrescu a arătat că încă nu este la nivelul maxim, dar, s-a văzut că se simte sigur pe el, în teren, acordând 3 penaltiuri, “acoperit din plin” de regulament, iar revenirea sa nu poate fi decât una de aplaudat.