ABC Athletic Constanţa – CSM Ploiești, mâine, ora 15:00

Bogdan Chitic

După o pauză de iarnă care a produs destule permutări în tabăra ploieșteană, formația de baschet seniori a Clubului Sportiv Municipal Ploiești își va începe, mâine după-amiază, incursiunea în faza semifinală a Ligii 1. Cătălin Burlacu și compania se vor deplasa la Constanța, pentru confruntarea cu ABC Athletic, un nume relativ nou apărut pe harta baschetbalistică autohtonă, dar care nu trebuie subestimat în perspectiva atingerii nivelului imediat următor, și anume calificarea la turneul de promovare.

CSM PloiestiÎntr-o formulă oarecum schimbată față de prima parte a sezonului, cu doi jucători noi sosiți în ultima săptămână, experimentatul Eugeniu Melnic (38 ani) și tânărul Tudor Arteni (20 ani), dar fără Levente Szijarto, cel care a părăsit echipa din cauza unei accidentări grave la genunchi, baschetbaliștii de la CSM Ploiești speră într-un debut cu dreptul în faza semifinală a Ligii 1. „Gladiatorii din Tomis”, așa cum sunt supranumiți baschetbaliștii gazdelor, și-au câștigat, asemenea ploieștenilor, grupa de calificare din care au făcut parte, și, deși speră într-o comportare cât mai bună în „semifinale”, care să le netezească drumul către turneul final, nu atacă promovarea în acest an.
„Noi ne-am atins primul obiectiv, acela de a ne califica la turneul semifinal. Acum, ajunşi între primele opt echipe ale ligii secunde, ne dorim să ne clasăm în primele patru şi să ne calificăm la turneul final. În acest an, nu avem în obiectiv promovarea, însă vom încerca să scoatem maximum din aceste partide. E timpul ca aceşti copii să devină bărbaţi, să arate atitudine şi să lupte de la egal la egal cu toţi adversarii, indiferent de vârstă. Asta ne dorim cel mai mult”, a declarat Andrei Talpeş, preşedintele clubului constănţean.
De partea cealaltă, antrenorii CSM-ului, Cătălin Burlacu și Ionuț Ivan, au întreg lotul la dispoziție, cu excepția lui Claudiu Lungu, a cărui accidentare de mai lungă durată nu-l poate include „în cărți” pentru moment. Delegația ploieșteană a luat de astăzi drumul Constanței și se va întoarce acasă imediat după încheierea partidei, antrenamentele urmând să fie reluate din prima zi a săptămânii viitoare, la finalul căreia se va produce și debutul în fața propriilor fani, în faza semifinală, în compania celor de la CSM Mediaș.