•  Există afecţiuni pe care vi le poate transmite pisica. De exemplu boala zgârieturii de pisică. Afecţiunea este cauzată de o bacterie, Bartonella henselae, iar posibilele căi de transmitere sunt reprezentate de zgârieturi, înţepături, lingere (pe tegument cu leziuni). Manifestări clinice la om: febră, limfadenopatie, erupţii cutanate autolimitante, ce pot duce rar la complicaţii (endocardita, afecţiuni neurologice). De asemenea, enterita cu Campylobacter. Transmiterea se face prin contact direct cu pisicile ce prezintă scaune apoase, cauzate de această bacterie. Simptomele la animale: diareea şi starea generală proastă. La om apare gastroenterita, alterarea stării generale, cefalee, mialgii, artralgii, informează Descoperă.ro.
  •  Uleiul de floarea-soarelui, seminţele de bumbac, uleiul de cocos sunt foarte bogate în conţinutul de vitamina E. La fel sunt toate uleiurile obţinute prin presare la rece, bineînţeles, nerafinate. Acestea pot fi adăugate în mâncare, de preferat, la sfârşitul timpului de gătire. Alunele au 24,9 miligrame de vitamina E la 95 de grame. Sunt foarte generoase în conţinutul de vitamina E. sunt, de asemenea, foarte bogate în fibre şi reglează orice problemă digestivă. Caisele uscate sunt o sursă moderată de fibre, de vitamine esenţiale, printre care şi vitamina E. Reglează colesterolul şi digestia şi îmbunătăţesc starea pielii. Avocado este cea mai sănătoasă sursă de vitamina E, cel mai cremos fruct şi sursă de acizi graşi mononesaturaţi, scrie Click! pentru femei.
  •  Atât răceala, cât şi gripa sunt viroze respiratorii, cu manifestări comune, dar şi cu diferenţe. Pe prima dintre ele o recunoaştem după stările de oboseală, durerile de cap, scurgerile nazale abundente şi strănuturile succesive care apar din prima zi. În privinţa gripei, febra ridicată este primul semn de boală căruia îi urmează frisoanele, usturimile în gât, greaţă, nasul înfundat, durerile musculare şi de cap. De reţinut că după un vaccin antigripal este posibil să observaţi reacţii adverse uşoare după câteva ore. Totuşi, vaccinarea nu poate cauza gripă, potrivit Click! sănătate.