Florin Tanasescu

– Suntem în ringul de la Vegas, stimaţi ascultători ai radioului public. E zi aici, în America, e noapte la voi, în România. Lupta pe viaţă și pe ţară stă să înceapă. În colţul din stânga, îmbrăcat în chiloţi roșii, cu care a petrecut și Revelionul – Liiiiiiviu Dragnea ! În același colţ, cu ochii de aceeași culoare – Miiiiihai Tudose !
– Scuză-mă, Adrian Fetecău, dar adversarii nu stau în colţuri diferite ?
– Asta s-o creadă votanţii din ţară. Ei se iau la poceală, ei se-mpacă! Gata, trebuie să înceapă meciul. Anunţă începutul rundei întâi Olguţa Vasilescu. Pot să zic cum e îmbrăcată?
– Poţi, că aici e ora trei noaptea, iar copiii – adică poporul – dorm. Numai hoţii – pardon, pugiliștii – sunt treji.
– Ca la plajă, ce nu-i clar ? Da’ pe pancartă scrie: “Adio și-un praz verde, Tudose !” Gata, a început meciul. Dragnea îi frige din start una sub centură premierului !
– Care-i reacţia adversarului, a publicului și a arbitrului ?

– Tudose stă în patru labe, da’ el e obișnuit cu stilul ăsta de mers. În public, Elena Udrea oftează. Cu gândul la cârnaţii de Pleșcoi, desigur. Cât despre arbitru – Kelemen Hunor – , el a mormăit în limba română: “ Întărâtă-i drace !”.
– Tudose mai trăiește ?
– Da’ ce, ai văzut drac mort ? Se ridică și se duce acolo unde îi este locul – în polul opus, unde-i toarnă membrii filialei PSD Brăila, cu pâlnia, energizant: “Vodka Stalinskaya. Pentru cei nemernici”.
– Adrian, facem o pauză de muzică pentru tiriștii care și-au isprăvit timpii de odihnă și se ocupă de fătucile îndrăgostite prin metoda “ Anvelopa – boy”. Revenim pe final.
– Stimaţi ascultători, a început runda a unșpea. Este anunţată de către Gabriela Firea, care poartă o pancartă pe care scrie: “Votaţi cele mai frumoase balcoane !”.
– Mda… Și în ring ce s-a mai întâmplat ?
– În rundele doi– șapte, adversarii s-au sprijinit unul pe altul, fiindcă crescuse PNL-ul în sondaje. Într-a opta, Dragnea a declarat forfait, pe motiv că adversarul duhnește a parfum rusesc. Într-a noua, au apărut amândoi la televizor, la Mihai
Gâdea, declarând că sunt prieteni la cataramă și luptă pentru binele românilor care, dorm nu doar noaptea, ci și ziua… Discuţia s-a prelungit și în runda a zecea, că în legătură telefonică a intrat și Traian Băsescu.
– A început a unșpea rundă ?
– Da, da… Maică, măiculiţă, Tudose s-a repezit ca berbecul în Dragnea și i-a umplut mecla de borș. Nu-i vorbă, liderul PSD mănâncă din ăsta în fiecare zi. Dar orișicum… Ideea e că îi curge sânge din nas !
– Rău ?
– Ei, nu mai mult decât la pseudorevoluţia din 1989. Dragnea și-a revenit, dar a leșinat iar, când a văzut-o pe Katy Andronescu că vrea să-I dea cu săruri pe la nas.
– Gabriela a coborât ? E teafără ?
– Nu, îi e teamă că o bagă în corzi Șerban Nicolae. Și, se știe, ea e o fire sensibilă, doar aţi văzut ce sfioasă stă în biserică alături de Pandele. Mai are un pic și devine prima primăriţă semicălugăriţă din lume.
– Adică, e în groapa cu lei ?
– Da, și se pare că se simte bine. Tot ea anunţă și runda a doișpea, spre oftica Olguţei Vasilescu, care părăsește sala din Las Vegas și, din păcate, se întoarce în ţară cu un avion particular pe care scrie “#rezist la guvernare”.
– Care-i finalul partidei ?
– Dragnea e din nou la podea. Hunor îi zice că-l lasă să se odihnească cât vrea mușchii lui, cu o condiţie: să le dea ungurilor Ardealul și să-l repună pe Tokeș în drepturi.
– Adi Fetecău, trebuie să dăm știrile de dimineaţă. Îţi tai macaroana, fiindcă se cam știe rezultatul meciului.
– Care ?
– Ţara-i la podea, plină de sânge, în colţul Europei.