F. T.

Poliţiştii prahoveni de la investigarea criminalității economice au efectuat, ieri dimineață, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, 52 de percheziții domiciliare în Prahova (șapte), precum și în județele Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița, dar și în Capitală.
Acțiunea a vizat persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.
Conform unui comunicat al polițiștilor prahoveni , “în perioada 2010 – 2016, administratorii a 30 de societăți comerciale ar fi influențat – în sens negativ – obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale. Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip «fantomă». Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 3.000.000 de euro din infracțiunea de spălare a banilor”.
De la locațiile vizate de către anchetatorii prahoveni au fost ridicate documente, înscrisuri și bani care se pot folosi în probarea activității infracționale a suspecților.
Până la închiderea ediției tipărite a ziarului, 40 de persoane din cele șapte județe și din București urmau să ajungă la sediul poliției prahovene, pentru a fi audiate.