F. T.

Polițiștii prahoveni au demarat, de la începutul acestei săptămâni, în județ, o serie de acțiuni care au ca obiect prevenirea și, implicit, diminuarea furturilor din locuințe și a înșelăciunilor.
În acest context, după cum se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, în Breaza, ieri, oamenii legii din oraș au informat cetățenii cu privire la modul în care hoții acționează, precum și măsurile pe care trebuie să le ia pentru a nu deveni părți vătămate.
“Oamenii legii au «împânzit» zonele aglomerate din stațiune, respectiv piețe, gară, stații ale mijloacelor de transport în comun. Totodată, în zona centrală a orașului s-au întâlnit cu reprezentanți ai societăților comerciale, pe care i-au informat în legătură cu regulile pe care trebuie să le respecte pentru a preveni riscul producerii furturilor din societăți comerciale, dar și cu privire la prevederile Lg.333/2003 referitoare la paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor”, se precizează într-un comunicat de presă al poliției prahovene.
Acțiunile de ieri au vizat prevenirea furturilor din locuințe și a înșelăciunilor, dar nu au fost scăpate din vedere nici alte genuri de infracțiuni precum delictele silvice, furturile din autovehicule sau din unități de cazare (cămine/internate, unități turistice etc.)
De asemenea, conform aceluiași document de presă, polițiștii au informat cetățenii despre înșelăciunile prin metoda ”accidentul” și metodele în care sunt pretinse calități de angajați la societăți de utilități publice.