• Magneziul este considerat unul dintre mineralele vitale. Adesea, lipsa de magneziu este semnalată prin palpitaţii, crampe, spasme, oboseală, tulburări psihice şi de somn. Furnicăturile în degete sau în diferite zone ale corpului pot reprezenta simptome pentru lipsa de magneziu. Studiile făcute de cercetători pe baza carenţelor din organismul uman au ajuns la concluzia că peste 90% din populaţie se confruntă cu deficit de magneziu, scrie Adevărul.
  • O băutură obţinută din mere, sfeclă roşie, morcov şi lămâie, mixate împreună, vă pot ajuta să vă întăriţi imunitatea, să vă protejaţi ficatul, rinichii, pancreasul şi să vă îmbunătăţiţi sănătatea ochilor, a pielii, tratând cu succes acneea şi eventualele probleme ale colonului. După un efort intens puternic, acest mix este recomandat mai ales datorită cantităţii de minerale pe care le conţine, reducând astfel durerile musculare, dar şi pe cele menstruale, potrivit Click!.
  • Potasiul este unul dintre mineralele electrolitice, alături de magneziu, calciu, sodiu etc. Potasiul este un ion pozitiv care reglează bătăile inimii şi funcţia musculară, şi este prezent în fiecare celulă din organism. Lăsat netratat, deficitul de potasiu poate provoca o serie de alte probleme de sănătate în corp. Printre cauzele de deficit de potasiu se afla lipsa din alimentaţie a alimentelor potrivite. La fel de bine poate fi vorba de excesul de alimente bogate în sare, potrivit Libertatea pentru femei.
  • O plantă mai puţin cunoscută face minuni în bolile frecvente-iarba mare. Rădăcinile plantei sunt bogate în substanţe active. În compoziţia rădăcinilor plantei se remarcă inulina, un compus polizaharidic, asemenea zahărului. De asemenea, infuziile şi decoctul preparate din frunzele plantei sunt indicate în tratamentul diferitelor afecţiuni inflamatorii, deoarece în compoziţia lor se regăsesc vitamina C, un principiu amar şi săruri minerale, informează Click.