V. Stoica

Județul Prahova este reprezentat, în premieră, la nivel național, în conducerea Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, una dintre cele mai importante structuri sindicale din domeniul educației care activează în România.
Liderul Sindicatului „Școala Prahovei”, Ion Duță, a fost ales vicepreședinte în cadrul Biroului Operativ al FSLI, fiind unul dintre cei patru vicepreședinți aleși pentru zona din care fac parte județele din jumătatea de sud a țării, alături de Ion Dobre, Mitică Iosif și Adrian Voica.
În cadrul celei de-a opta Conferințe Naționale a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, care a avut loc la Sinaia, în perioada 16-18 noiembrie, a fost aleasă structura de conducere a FSLI. Astfel, Biroul Operativ al FSLI este compus din președinte – Simion Hăncescu, prim-vicepreședinte – Adrian George Purcaru, secretar general – Cornelia Popa-Stavri și 16 vicepreședinți-reprezentanți ai structurilor sindicale din patru zone ale țării (Ardealul, Moldova, Muntenia și București).
Potrivit liderului Sindicatului “Școala Prahovei”, Ion Duță, proaspăt ales în funcția de vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, la conferința de la Sinaia au participat reprezentanți ai sindicatelor din învățământ afiliate la FSLI, numărul delegaților fiind raportat la numărul membrilor de sindicat. Prahova a avut cinci delegați, numărul maxim fiind de șapte.
Lucrările Conferinței Naționale a Federației Sindicatelor Libere din Învățământ de la Sinaia – la care au luat parte și reprezentanți din străinătate ai sindicatelor din Educație – s-au încheiat prin redactarea unei rezoluții, în care au fost stabilite și solicitările care vor fi transmise Guvernului României pentru îmbunătățirea situației angajaților din învățământ.