V. Stoica

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu – însoțit de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, și de președintele PSD Prahova, fostul prefect Virgiliu-Daniel Nanu – a fost prezent din nou pe șantierele Autostrăzii Moldovei (A7).
Grindeanu a declarat că le-a dat și ”ținte” constructorilor: la sfârșitul lunii, pe lotul 2 să fie la 70%, iar pe lotul 1 să fie la minimum 65%. ”Undeva, la sfârșitul lunii iulie, sfârșitul lunii august, probabil vom circula pe primii kilometri din autostrada A7, pe primii 14 kilometri, aflați pe lotul 2”, a precizat ministrul Transporturilor.
”Am verificat astăzi stadiul lucrărilor pe șantierele autostrăzii Ploiești-Buzău, parte a A7, (Autostrada Moldovei)! Constructorii (Pizzarotti – Retter, pe lotul 1 și Coni – Trace, pe lotul 2) sunt mobilizați bine în șantiere ceea ce face posibilă deschiderea circulației pe primii 49,35 km ai acestei autostrăzi, până la sfârșitul anului 2024. Și pe lotul 3, Pietroasele – municipiul Buzău (13,9 km), constructorii turci (Asocierea Nurol – Makyol) au început activitățile pregătitoare pentru demararea lucrărilor. Sunt convins că termenele de finalizare prevăzute prin PNRR pentru întreaga A7 (între Ploiești și Pașcani) vor fi respectate. În acest ritm avem toate șansele ca la finalul anului 2025 să circulăm între Ploiești și Pașcani, pe toți cei 319 km ai Autostrăzii Moldovei (A7)”, a anunțat directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, după vizita de ieri de pe șantierul autostrăzii.