Petre Apostol

În acest final de săptămână, la Zagreb, în Croaţia, se desfăşoară o nouă ediţie a Campionatelor Mondiale de Judo pentru juniori (U21), la care participă 590 de sportivi din 83 de naţiuni de pe cinci continente. Printre ţările prezente la competiţia mondială se regăseşte şi România, delegaţie din care fac parte şi doi sportivi de la CSM CFR CSŞ Ploieşti, secţie coordonată de antrenorul Gheorghe Savu, anume Cătălina Şchiopu şi Răzvan Ciolan.
Dintre reprezentanţii ploieşteni, Cătălina Şchiopu a evoluat prima, aceasta fiind prezentă, în cursul zilei de joi, la categoria 52 kg, fiind repartizată în grupa C. În primul tur a avut liber, intrând în concurs din runda a doua, în care a întâlnit-o pe Brigitta Varga, din Ungaria, câştigând partida prin shido. A urmat o victorie rapidă, într-un minut şi 22 de secunde, prin ippon, în confruntarea cu macedoneanca Arbresha Rexhepi, calificându-se în finala grupei, în care a întâlnit-o pe belgianca Myriam Blavier.
La capătul unui meci foarte echilibrat, sportiva ploieşteană a cedat, Blavier punctând prin waza-ari. Astfel, Cătălina Şchiopu a ajuns în recalificări, însă a ratat şansa de a se califica în lupta pentru medalia de bronz, pierzând, prin ippon, cu Nazakat Azizova, din Azerbaidjan, care avea să urce pe ultima treaptă a podiumului, alături de Cleonia Raciu, din România.
Marea finală a categoriei s-a disputat între două reprezentante ale Japoniei, câştigătoare fiind Uta Abe, în detrimentul Chishimei Maeda.
Prin urmare, reprezentanta ploieşteană a ocupat locul al şaptelea, nereuşind, astfel, să-şi îmbunătăţească performanţa înregistrată la Campionatele Mondiale ale cadeţilor, din 2015, la care a încheiat pe a cincea poziţie.
Ieri, a evoluat şi cel de-al doilea reprezentant ploieştean, Răzvan Ciolan, care a fost prezent în cadrul categoriei 81 kg. Clasat pe locul al cincilea la Campionatele Mondiale de cadeţi, în urmă cu doi ani, sportivul ploieştean a fost eliminat încă din primul tur, fiind învins de britanicul Stuart McWatt, care a reuşit să puncteze de două ori prin waza-ari.