• Menţinerea nivelului normal al glicemiei este cea mai importantă provocare pentru diabetici. Alături de un regim alimentar corespunzător, remediile naturiste ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Scorţişoara îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a regla, pe cale naturală, glicemia. Se poate adăuga în cereale, dimineaţa, sau se fierbe un beţişor în apă în care se infuzează ceai sau cafea. Aveţi nevoie de 4 beţişoare de scorţişoară, 60 de grame de cuişoare şi un litru de apă. Se amestecă toate ingredientele într-un castron şi se păstrează în frigider, 4-5 zile. Lichidul se strecoară şi se bea câte o jumătate de cană în fiecare zi, conform click pentru femei.
  • Polipul pe fiere este o excrescenţă care apare din peretele vezicii biliare şi care se dezvoltă în interior. Polipii pot fi canceroşi, însă acest lucru se întâmplă rar. Aproximativ 95% din polipi sunt formaţiuni benigne, adică noncanceroase. Detectarea lor timpurie creşte semnificativ şansele de supravieţuire. Există două tipuri de polipi biliari: polipi colesterolotici, care sunt de fapt acumulări de colesterol, şi polipi hiperplazici. Aceştia din urmă apar în urma unei inflamaţii cronice a vezicii biliare. Atunci când vine vorba de dimensiuni, cu cât un polip este mai mare, cu atât creşte riscul de cancer. Polipii mai mari de un cm prezintă un pericol mai mare de a fi canceroşi, pe când cei mici sunt benigni şi pot sau nu deveni canceroşi în timp, potrivit diva hair.
  • Pleoapele pot prezenta aceleaşi tipuri de infecţii ca şi alte regiuni ale corpului. Dr. Valentina Minciună, medic specialist în oftalmologie, a explicat pentru „Doctorul zilei” că infecţiile acestora pot fi produse de multipli agenţi patogeni (ex: bacterii, virusuri, fungi) şi pot apărea la toate categoriile de vârstă. Etiologia infecţiilor palpebrale (infecţiile pleoapelor) poate fi multiplă. Agenţii patogeni cel mai adesea de origine bacteriană (ex: streptococ sau stafilococ auriu), virală (ex: Herpes simplex, Herpes zoster, moluscum contagiosum) sau fungica, aceea care cel mai frecvent se cantonează la nivelul pleoapei, prin intermediul unor leziuni cutanate minore, informează doctorul zilei.