Marian Dima

Luptătorul ploieștean de K1, Amansio Paraschiv, supranumit ”Vikingul”, are un final de an 2017 încărcat, cu două evenimente importante în cariera sa. Mai întâi, pe 16 octombrie, acesta are programat un meci ”de încălzire”, la București, evenimentul principal fiind însă cel din 9 decembrie – un meci în Italia, pentru titlul mondial al categoriei ISKA!
Luna viitoare, pe 16 octombrie, la București, într-o gală găzduită de Sala Polivalentă, sub ”licența” Colosseum Viking Tournament, în cadrul categoriei 72.5 kg, ploieșteanul Amansio Paraschiv va lupta împotriva unui sportiv din Italia – Ivan Nacari.
Campion în Superkombat, Amansio va avea parte, totodată, pe 9 decembrie, de un meci la cel mai înalt nivel – în joc fiind titlul mondial I.S.K.A (una dintre cele mai puternice federații din lume), în cadrul galei ”Oktagon”, găzduită de orașul Firenze! Adversarul ploieșteanului va fi Armen Petrosyan, un sportiv cu dublă cetățenie, armeană și italiană, dar și un palmares foarte bun (68 de victorii din 85 de meciuri). Armen este fratele lui Giorgio, adversar al lui Amansio în aprilie 2017, tot la o gală desfășurată la Firenze, decizia arbitrilor aparținând, atunci, în totalitate armeanului!