F.T.

La sfârşitul săptămânii, 30 de polițiști din cadrul Serviciului Investigare a Criminalității Economice al IPJ Prahova au desfășurat o acțiune în piața din comuna Puchenii Mari, pentru verificarea legalității actelor de comerț.
În acest context, a fost verificată activitatea a 48 de agenți economici, iar pentru neregulile depistate au fost aplicate 45 de sancțiuni contravenționale.
Totodată, polițiștii au dispus confiscarea a peste 4.500 de kilograme de legume și fructe de la comercianți care nu au putut prezenta documente de proveniență a acestora. Cu titlu exemplificativ, IPJ Prahova aminteşte că, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că un bărbat din localitatea Ciolpani a expus spre vânzare, în piața din comuna Puchenii Mari, 1.040 kg ardei gras și 658 kg vinete, pentru care nu a putut face dovada provenienţei. Pentru abaterile constatate, respectiva persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, dispunându-se, totodată,confiscarea întregii mărfi.