Marian Dima

Aventura lui Florin Pârvu în China, începută ca jucător, pe vremea când era doar „un copil” la Petrolul, continuată apoi la acelaşi club – Henan, după două decenii, ca fotbalist, nu avea cum să nu rămână fără recunoaştere din partea echipei asiatice!HALL B 13
Pârvu – antrenor la Centrul de Copii şi Juniori al celor de la Henan, unde a avut rezultate foarte bune, inclusiv câştigarea unui campionat regional, fapt care i-a făcut pe chinezi să-i acorde, de fiecare dată, prelungirea contractului, în condiţii superioare financiar – a avut plăcuta supriză de a se regăsi pe afişul aniversar pe care clubul l-a conceput pentru a celebra un fapt inedit – anume că Henan este singura grupare din prima ligă chineză care şi-a păstrat identitatea (stema, culorile, numele , sponsorul) o atât de lungă perioadă de timp – din 1994 până acum! Într-un fotbal în care finanţări impresionante au schimbat total imaginea echipelor, an de an apărând cluburi noi, cu sponsori puternici, Henan Constructions a reprezentat una dintre cele mai stabile echipe.
„Nu pot să spun decât că mă onorează, pur şi simplu, şi, în cariera mea de antrenor, 100%, mi-aş dori ca unul dintre paşi, la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, să fie acela de a lucra la prima echipă a celor de la Henan. Am fost pus alături de antrenorul cu care Henan a început activitatea şi care m-a adus ca jucător, apoi căpitanul echipei de atunci, un jucător emblematic – doi jucători proveniţi din Henan, foşti juniori ai clubului, pentru că există această tradiţie, această strategie de a avea propriii jucători, formaţi de club – şi, nu în ultimul rând, căpitanul de acum al echipei, protughezul Edi Gomes, plus, desigur, chiar în centrul imginii, patronul echipei. Este un sentiment incredibil să vezi acest afiş în oraş şi îmi dă putere, într-un fel, pentru că există tentaţia de a reveni în fotbalul românesc, pentru mine, poate chiar din iarnă” – spune Pârvu. Posesor al Licenţei „PRO”, acesta are parte de o nouă provocare profesională în China, chiar pe 5 septembrie, echipa sa mergând la Hangzhou, pentru turneul final al echipelor de juniori (câştigat de Pârvu cu Henan, pe regiune), turneu pe care chinezii pun foarte mare preţ.

 

Claudiu Dumitrescu, după Florin!HALL CLAUDIU 13

De câteva zile, ploieşteanul Pârvu nu mai este singur în China, la Henan mergând şi Claudiu Dumitrescu. Posesor al Licenţei B, cel care a jucat în Liga I, pentru Otopeni şi Chiajna, şi care, în ultima perioadă, a evoluat la FC Băneşti Urleta, în Liga A Prahova, a ales să încerce o astfel de provocare, pentru a debuta ca antrenor, primul „job” găsit fiind la o şcoală cu profil sportiv, unde se ocupă de grupele de copii. „Sper să se adapteze, mie, care eram singur aici, chiar îmi pare bine că îl am alături, mai ales că este şi finul meu. Trebuia să înceapă de undeva această muncă. China reprezintă o oportunitate de a învăţa şi de a reuşi să câştigi decent, lucru care în România este aproape imposibil, în special pentru cei care de abia acum încep această meserie” – spune Pârvu.