Programe europene pentru dezvoltarea IMM

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a semnat 19 contracte finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în valoare de 18 milioane lei, privind dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, potrivit Agerpres.
Proiectele au fost selectate pentru finanțare în cadrul apelului de proiecte nr. POR 2016/2/2.1.A, Axa prioritară 2 — Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 — Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri. Programul finanțează, printre altele, lucrări de construire/extindere/modernizare a spațiilor de producție/prestare de servicii ale microîntreprinderilor, canalizare ș.a.m.d.

Consiliul Concurenței a luat în vizor tranzacțiile dintre două societăți din SUA și Franța

Consiliul Concurenţei – citat de Infolegal – analizează tranzacţia prin care StandardAero Aviation Holdings, Inc., din SUA, preia Vector Aerospace Holding SAS (Franţa) şi societăţile controlate de aceasta.
StandardAero activează la nivel mondial în domeniul fabricării de echipamente aeronautice și al reparării şi întreținerii aeronavelor și a echipamentelor aferente, în România fiind prezentă doar în domeniul fabricării de astfel de echipamente, iar Vector este o companie care activează la nivel global în domeniul reparării, întreținerii și reviziilor pentru aeronave.
“Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi a punctelor de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

SIF Oltenia distribuie dividende

Acționarii SIF Oltenia (SIF 5) au decis distribuirea unui dividend brut per acţiune de 0,09 lei, echivalentul unei sume totale de 52,21 milioane lei, respectiv 51,56% din profitul net, reprezentând un randament de peste 5,5%, potrivit ziarului Financiar. Totodată, 49,05 milioane lei au fost viraţi într-un fond de rezervă ce vizează răscumpărarea unui număr de acţiuni proprii.
În acest context, preţul minim per acţiune oferit de SIF Oltenia va fi de 1,5 lei, cel maxim de 2,5 lei, iar durata programului se va întinde pe cel mult 12 luni.