Petre Apostol

În general, sportul românesc are o problemă care este generală în ţară, anume complacerea într-un sistem bolnăvicios, în care valoarea, performanţa şi talentul sunt puse în umbră de interese politice şi financiare, mai ales.
În sport, există multe exemple în care lucrurile sunt lăsate să funcţioneze din inerţie. Iar mulţi dintre cei care văd anumite nedreptăţi sau situaţii în neregulă, din dorinţa de a avea o viaţă mai liniştită, preferă să nu se ia la trântă cu un întreg sistem, să încerce o schimbare spre normal, considerând că „aşa este la noi în ţară”. Mai ales într-un sistem sportiv în care sunt implicaţi mulţi bani publici, în care sunt numite în funcţii importante persoane care nu au nicio legătură cu domeniul respectiv, în care transparenţa decizională este un termen necunoscut pentru mulţi.
Poate că, în final, este mai simplu să nu te implici în a aduce la suprafaţă situaţii anormale, create de oameni care doar la nivel declarativ doresc binele sportivilor. Însă, complacerea într-un asemenea sistem nu aduce niciun beneficiu în societate, iar pe viitor ar putea chiar agrava întreaga situaţie.