Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a revenit în circuitul WTA, după experienţa de la US Open, de la finalul lunii trecute, competiţie la care şi-a egalat cea mai bună performanţă de până acum la turneele de Mare Şlem, ajungând în turul secund.
Sportiva în vârstă de 24 de ani a urcat două poziţii în clasamentul mondial în această săptămână, avansând pe locul 116, cu 528 de puncte obţinute în 24 de turnee la care a luat parte în ultimele 12 luni. În schimb, în ierarhia acestui an, în care se adună doar punctele obţinute în 2017, jucătoarea din Sinaia ocupă locul 107, în coborâre cu două poziţii, având 507 puncte din 21 de turnee.
La finalul săptămânii trecute, Ana Bogdan a fost prezentă în calificările turneului de la Tashkent, din Uzbekistan, întrecere de categorie „International”, fiind doată cu premii totale de 250.000 de dolari. La prima participare după US Open, sportiva prahoveană, care a fost cap de serie nr. 2 pe tabloul calificărilor, a reuşit să o învingă pe Gozal Ainitdinova, din Kazahstan, care a primit invitaţie în faza preliminară, ocupând locul 426 WTA, scorul fiind de 6-2, 6-2.
În meciul decisiv pentru calificarea pe tabloul principal la Tashkent Open, Ana Bogdan s-a confruntat cu Lizette Cabrera, din Noua Zeelandă, a cincea favorită a preliminariilor, ocupând locul 150 WTA. Jucătoarea din emisfera sudică şi-a adjudecat clar primul set, scor 6-1, însă sportiva prahoveană a replicat, impunându-se în actul secund cu scorul de 6-2. Astfel, s-a ajuns în setul al treilea, care a fost mult mai echilibrat, decizându-se în tiebreak, scor 7-3 în favoarea sportivei din Noua Zeelandă.
Prin urmare, jucătoarea din Sinaia a ratat calificarea pe tabloul principal, însă şi-a asigurat 12 puncte în clasamentul mondial, prin care va putea urca încă trei poziţii în ierarhie de săptămâna viitoare.