Potrivit unui comunicat, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Şerban Cantacuzino” Prahova recrutează candidaţi care corespund condiţiilor pentru admiterea la Academia Tehnică Militară.
“Cererile-tip de înscriere la sesiunea a II-a de admitere – septembrie 2017 – se depun de către candidaţi la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova, situat în municipiul Ploieşti, strada Rudului, nr. 96, judeţul Prahova, până la data de 25.08.2017. Alte documente necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare se pot depune la structura de resurse umane a inspectoratului, în intervalul orar 9:00 – 15:00, până la data de 6.09.2017”, se precizează în documentul de presă al ISU Prahova.
Totodată, în documentul citat se mai amintește faptul că persoanele care au participat la concursul organizat în prima sesiune de admitere 2017, din vară, şi care au promovat probele fizice, fiind declaraţi „Apt” la contravizita medicală, sunt exceptaţi de la susţinerea acestor probe.
Pentru a participa la concursul de admitere, candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic, verificările trebuind efectuate în structurile de specialitate ale MAI; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat (dovada se face cu diploma sau cu adeverinţă care îndeplinesc condiţiile de valabilitate, din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat).
De asemenea, reprezentanții ISU Prahova reamintesc și condițiile specifice de recrutare în structurile MAI, pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească, acestea fiind: să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere; să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi
1,65 m femeile; să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului ș.a.m.d.
Alte date şi informaţii suplimentare cu privire la organizarea recrutării şi depunerea documentelor se mai pot obţine şi în timpul programului normal de lucru la Serviciul Resurse Umane al ISU Prahova, la telefon 0244/595.366, interioare 27102 și 27106, sau pe pagina de internet a instituției (www.isuprahova.ro).