ANAF va returna TVA în două tranşe

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că, în cursul acestei luni, va rambursa TVA în valoare de 704,16 milioane de lei. Conform unui comunicat al ANAF, suma include, în ordinea vechimii, deconturile de TVA soluționate prin decizii înregistrate în baza de date înainte de 22 iunie 2017, cu excepția deconturilor aferente operațiunilor de import, care au fost soluționate până la data selecției. Plata efectivă a sumelor rambursate se va face în două tranșe.

Companii de pe piața IT, sancționate de Consiliul Concurenței

Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei, reprezentanții instituției au sancționat două companii care activează pe piaţa IT cu amenzi în valoare totală de 8.009.695,55 lei, pentru trucarea unei proceduri de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) în anul 2008, pentru atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic. Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12.000.000 euro, fără T.V.A.
Consiliul Concurenței, citat de Infolegal, mai menţionează faptul că au fost obținute dovezi privind înțelegerea dintre cele două companii, pentru ca una dintre ele să participe doar formal la licitație pentru a asigura numărul de participanţi.